ראמן הוא מרק מהמטבח היפני, אך הוא הרבה יותר מכך. זוהי ארוחת שלמה בקערה מהבילה הכוללת ציר דאשי עשיר (ציר שהוא הבסיס למטבח היפני כולו) המבושל לאורך שעות ארוכות על בסיס עוף, בשר, דגים או ירקות עם עוד שפע של מרכיבים. חל על ראמן אמיתי שיכיל אטריות ראמן (במקרה הזה אטריות שנעשות במקום במלאכת יד) נתחי בשר עוף או דגים מובחרים, ירק, תיבול ייחודי וביצה רכה מושלמת.
היפנים גאים בכך שלכל אזור, מחוז או חבל ארץ יש את הראמן הייחודי לו, אך בכל מקום הבסיס של הראמן זהה: ציר עשיר (ובמקרה של קמאקורה ציר המתבשל במשך יממה שלמה על סף הבעבוע) והאטרייה צריכה להיות ספציפית – דקה ועשויות מחיטה, מים ונתרן מיוחד הנותנים לה את טעמה הייחודי.
בתפריט הפופ אפ תמצאו ראמן במגוון צירים ונתחים שונים:
- טורי "פייטן" ראמן - ציר עוף סמיך, טארה סויה, שמאלץ ארומטי, אטריות ראמן, "קארא אגא" עוף, ביצה רכה, בק צ'וי, עגבנייה קלויה, ובצל ירוק -
- ניקו ראמן - ציר עצמות בקר, נתחי בריסקט, אטריות ראמן, שיטאקי כבוש, פלפל פדרון, ובצל קריספי
- ראמן צמחוני - ציר פטריות ומיסו, אטריות ראמן, פטריות מלך היער, ביצה רכה, באק צ'וי, ובצל ירוק
- ראמן וואגיו - ציר עצמות בקר, בריסקט וואגיו, אטריות ראמן, שיטאקי כבוש, פלפל פדרון, בצל קריספי