מי לא אוהב אננס? הפרי הטרופי הנחשק הזה היה רחוק מלהיות בר השגה בישראל עד לפני פחות משני עשורים. רק ב-2006 הותר לייבא אותו לישראל. עד אז, רק מי שזכה לבקר בתאילנד ובארצות אקזוטיות רחוקות, חזר לספר על טעמו המיוחד של האננס הטרי. בינתיים, יכולנו ליהנות ממנו בגרסת קופסת השימורים, שבואו נודה על האמת, היא לא פחות מוצלחת מהמקור.
כיום ניתן להשיג אננס כמעט בכל מרכולת. במחיר מופקע אמנם, אבל הוא כאן איתנו. ואפילו גדל בחממות בארץ. הוא ניצב בגאווה בדוכן הפירות, ולפעמים נדמה כקישוט. לא במקרה, הוא השתלט גם על עולם העיצוב.
האננס הוא באמת פרי מהיפים ביותר שנתן הטבע. קליפתו החיצונית בנויה ממשושים הצמודים זה לזה בצורה מופתית ולראשו כתר עלים פראי וירוק. צבעו הצהוב, כתר תפרחתו והמבנה המיוחד שלו, הפכו אותו לאלמנט עיצובי של ממש.
ואם שכחנו לציין שהוא נועד למאכל, טעמו החמוץ מתוק משתלב באופן נפלא בקינוחים ובמנות אסיאתיות, הוא טעים מאד בשילוב יוגורט, ומעניין במיוחד במנות פחות שגרתיות כמו פיצה בסגנון הוואי וממש לאחרונה גם המבורגר.