ב"אחוזת פולג" הממוקמת בשרון הועברה סדנת אלכוהול לגברים של האחוזה לפני חגיגות השנה האזרחית החדשה על ידי מדריך מבית הספר לברמנים "זמן אמיתי". רבים מהדיירים נרשמו לאירוע כדי ללמוד איך מכינים משקאות אלכוהוליים כדי להרשים את עצמם ואת בני משפחותיהם לכבוד חגיגות הסילבסטר.
הסדנה התחילה בהקשבה לסיפורי משקאות אלכוהוליים מהעולם, כולל על מר דניאלס המפורסם, כאשר אחרי סיפור על כל משקה המשתתפים זכו לטעום ממנו. חלק מהמשתתפים כבר בעלי ידע על סוגי השתייה החריפה ואפילו הוסיפו בעצמם מהידע שלהם להרצאה.
בסדנה הברמן הראה להם כיצד מכינים מספר משקאות וכל אחד התנסה במזיגה ובערבוב סוגי אלכוהול לכדי יצירת קוקטייל חגיגי. לאחר כמה לגימות האווירה הפכה לשמחה יותר מהרגיל ורבים יצאו עם ידע שאפילו לנכדים שלהם אין.
לאחר מכן הגיעו הדיירים בהסעה למבשלת הבירה "אלכסנדר", וזכו להדרכה וטעימות של סוגי הבירה המיוצרים במקום. אנשי מבשלת הבירה הדגימו כיצד הם מכינים את הבירה הישראלית בסטנדרטים עולמיים וכמובן שהדיירים למדו כיצד מוזגים בירה מהחבית ואולי אף יתנסו בעתיד בהכנת בירה בדירתם באחוזה.
אם גם לכם בא לקבל כמה מתכונים של קוקטיילים מומלצים, אז אלו הם הטובים ביותר שנבחרו על ידי הדיירים והם גם מתאימים למי שרוצה לשמור על המשקל:
קוקטייל טבעי מכיל בממוצע רק שמונה קלוריות לכל גרם ואם תרצו להוסיף לו מעט אלכוהול אז 22 קלוריות לכל גרם. מלבד זה, הוא עשיר בוויטמינים, טוב לנשמה ומרענן הרבה יותר מכל נקטר מלאכותי. הנה לכם שילובים מנצחים:
קוקטייל לימונדה ואבטיח
מרכיבים לארבע מנות:
4 כוסות של קוביות אבטיח ללא גרעינים
3 לימונים חתוכים ללא קליפה
קרח
שוט של וודקה
מכניסים את האבטיח והלימון לבלנדר עד שהם הופכים לתערובת חלקה. מוזגים לכוס ומוסיפים את הקרח
סקיני קולדה
מרכיבים לארבע מנות:
2 כוסות של קוביות אננס קפוא
2 כוסות מי קוקוס
שוט של רום
רסקו את האננס עם מי הקוקוס בבלנדר עד שהתערובת מוכנה, הוסיפו שוט של רום, ערבלו כמה שניות ומזגו לכוס
מוחיטו מלפפון
מרכיבים לארבע מנות:
2 כוסות של מלפפון קלוף ופרוס לרצועות
2 כוסות מים קרים
מיץ לימון סחוט מלימון אחד
כף דבש גולמי
1/2 כוס של עלי מנטה טריים
קרח
שוט של רום
לבלנדר הכניסו מלפפון, לימון, דבש ומים עד לקבלת תערובת אחידה. הוסיפו עלי מנטה, קרח ורום וכתשו אותם ביחד. מזגו לארבע הכוסות
מרגריטה מרעננת עם תות, לימון ובזיליקום (קנקן)
כוס מיץ לימון
12-10 תותים חתוכים
8 עלי בזיליקום קרועים
2 וחצי כוסות מים
כוס וחצי טקילה
הכניסו לקנקן את כל המצרכים, כסו את הקנקן והניחו אותו במקרר לארבע שעות. לאחר מכן הצבע יהיה ורוד בהיר, מזגו לאורחים
ליידי מרי (מנה אחת בכוס גבוהה)
20 מ"ל מיץ לימון
5-4 עלי בזיליקום
קרח כתוש
שמפניה מקוררת
50 מ"ל לילט בלאנק
הכניסו לשייקר עלי בזיליקום ומיץ לימון ושקשקו. הוסיפו לילט בלאנק וקרח כתוש והמשיכו לשקשק. מזגו לכוס גבוהה והוסיפו מעל את השמפניה המקוררת
לחיים!