לבננה יתרונות ייחודיים שהופכים אותה לאחד הפירות המומלצים ביותר, והנה הסיבות (ורעיון לכריך בננה): הבננה קלה מאוד לעיכול, רכה ואינה מקשה על הקיבה. היא מתאימה לאנשים עם קיבה רגישה או דלקות, לאנשים מבוגרים וגם לפעוטות. היא עוזרת להסדיר את פעולת המעיים, ולא גורמת לעצירות, אמנם מפחיתה שלשולים אבל זה לא אומר שגורמת לעצירות.

היא סטרילית – כשצורכים אותה כשהיא סגורה עם קליפה מושלמת, אין בה חיידקים/זיהומים או לכלוכים. לכן מתאימה לאנשים אחרי ניתוח למשל, או אם אתם בשוק בארץ/בחו"ל (יש דבר כזה חו"ל?) אפשר לקנות, לקלף ולאכול בלי לחפש ברזים לשטיפה.

בננות (צילום: אינג אימג')
בננות (צילום: אינג אימג')

הבננה מכילה המון אשלגן - מבחינה זו היא ממש מלכה ולא סתם נסיכה. האשלגן חשוב לוויסות לחץ הדם ולבריאות הלב. היא מכילה הרבה מגנזיום שחשוב לפעילות השרירים, ובשילוב עם הפחמימות והסיבים התזונתיים, היא מתאימה מאוד כנשנוש אחרי פעילות גופנית להתאוששות השרירים.

אל תגידו לא ידענו - הטבה מיוחדת למי שרוצה ללמוד אנגלית. לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה וללא התחייבות>>

מתאימה בכל שילוב – חמה, מטוגנת, קרה, או קפואה, בתוך עוגיות, מאפינס, לחמי בננה, פנקייקס, שייקים, גלידות וגם מיובשת. בננות שהפכו לבשלות מדי פורסים, שמים בקופסה ושומרים במקפיא. זה נשמר אפילו 3 שנים.

עוקבת שאלה: האם מותר לאכול שלוש בננות ביום?

התשובה היא – כן, בהחלט. בתפריטים שלי יש שלושה נשנושים ליום, אם את בוחרת במקום כל נשנוש לאכול בננה אז אפשרי שלוש ליום. 

בננות (צילום: אינגאימג')
בננות (צילום: אינגאימג')

עוד רעיון לסיום:

כריך חמאת בוטנים ובננה -רעיון של משתתפת בקורס הדיאטה אונליין שלי: מורחים על פרוסת לחם מלא איכותי כפית חמאת בוטנים טבעית, ובמקום ריבה – בננה בשלה מעוכה. תשמעו – יוצא פצצה. 

יחד עם מועצת הצמחים, כדי לעודד צריכת חקלאות ישראלית וכדי להרחיב בנושא אני רוצה לדבר עם אייל עובדיה, יו"ר מגדלי הבננות בישראל. הוא סיפר כי יום לפני השידור, רסיס של כיפת ברזל התפוצץ בסמוך לביתו שבצפון הארץ. "כשאומרים שיש נפילות בשטחים פתוחים, זה הרבה פעמים איפה שמגדלים בננות".

האזינו: