מיתוס: האם פרי אחרי האוכל - מזיק לבריאות או ההיפך? אז אחת ולתמיד - מותר לאכול פרי מייד אחרי האוכל? כן, בהחלט. שאלה שהגיעה בקורס הדיאטה שלי בפייסבוק, ואני משתפת אתכם בתשובה.

מבחינה בריאותית אין בעיה לאכול פרי אחרי הארוחה או תוך כדי הארוחה (כמרכיב של סלט מעניין למשל), כמו שאין בעיה עם ירקות אחרי או תוך כדי. אין שום הבדל מעשי בין פירות וירקות פרט לאחוז הסוכר.

פירות אדומים (צילום: אינגאימג')
פירות אדומים (צילום: אינגאימג')

לאכילת פרי מיד אחרי האוכל יש יתרון בריאותי: הפרי מכיל ויטמין C שעוזר לספיגת ברזל. אם הארוחה שמכילה בשר מכילה גם ירקות/פירות, ייספג מן הבשר יותר ברזל. בנוסף, אין לאכילת פרי אחרי האוכל השפעה על חומציות - חד משמעית. 

הארוחה מתעכלת בהתאם למרכיבי הארוחה, וכמות החומצה המופרשת תלויה בעיקר בכמות החלבון. פרי מיד אחרי הארוחה לא משפיע על החומציות.

לסיום, כדאי לשים לב – פרי = נשנוש.  אם אכלתם אותו מיד אחרי הארוחה "בזבזתם" את נשנוש הביניים שלכם, ואולי חבל. וזו הסיבה היחידה בגללה לדעתי כדאי לחכות עם הפרי (או כל נשנוש אחר) לשעות אחה"צ.

האזינו: