ארוחת בוקר נחשבת לארוחה החשובה ביותר במשך היום, וכך נטען שנים רבות. כבר בוצעו מחקרים שהראו כי דילוג על ארוחה בריאה יכול לגרום לנשנושים במשך היום, להשמנה ולעוד תופעות בריאותיות.

אבל, חשוב להדגיש שנושא זה שנוי במחלוקת – למרות הכל. הגישה שגם אני דוגלת בה היא - להקשיב לגוף. אם הגוף מאותת על רעב בבוקר, כדאי לאכול משהו, ואם לא, אז לא בכוח רק כי כתוב ככה באיזה מקום.

ארוחת בוקר (צילום: אינגאימג')
ארוחת בוקר (צילום: אינגאימג')

בהתאם לגישה שחוקרת ובודקת ולא מקבלת כל אמרה כדבר וודאי והחלטי, בוצע מחקר שפורסם לאחרונה בירחון המדעי לתזונה קלינית, ובו בדקו האם אכילה קבועה של ארוחת בוקר מגנה מפני סוכרת, והאם בכלל יש חשיבות לשעה בה אוכלים?

כי הרי מה נחשב לארוחת בוקר? רק ארוחה שנצרכת בשעה מייד אחרי שקמנו, או אולי ארוחה שאוכלים אותה אמנם בשעות הבוקר, אבל שלוש שעות או יותר אחרי שקמנו מהשינה - האם זו גם ארוחת בוקר?

אל תגידו לא ידענו - הטבה מיוחדת למי שרוצה ללמוד אנגלית. לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה וללא התחייבות>>

מאיה רוזמן (צילום: גיא גלעד)
מאיה רוזמן (צילום: גיא גלעד)

במחקר בדקו 3747 אנשים בגיל 65 ומעלה, ולפי שאלון תזונתי בדקו האם הם אוכלים ארוחת בוקר באופן קבוע, ואם כן באיזו שעה. את התוצאות השוו לבדיקות הדם שלהם ולמצבם הרפואי.

שימו לב לתוצאות המרתקות – אכילת ארוחת בוקר באופן קבוע לא הפחיתה את הסיכון לסוכרת, בהשוואה לאנשים שלא אכלו ארוחה קבועה כזו, ולא רק זה. הסתבר, לפי התוצאות, שאנשים שהיו בסיכון לסוכרת מראש וצרכו ארוחת בוקר מאוחרת אחרי שעה 9:00 בבוקר – היו בסיכון מופחת יותר לפתח סוכרת. אז מה המסקנה שלנו? שאין חוק אחד שמתאים לכולם, תקשיבו לגוף זה הכי חשוב.

האזינו: