חסה – מסולסלת, אמריקאית, הידרופונית, רומית, ערבית, סלנובה או עגולה? החסה היא ירק על. נכון שהתרגלנו שירקות על הם כאלו נדירים ויקרים אבל כשבודקים את הערכים התזונתיים של רוב ירקות העל לעומת חסה – מגלים שאין הרבה הבדל.

לפני שנבין מה ההבדל בין סוגי החסה השונים אני רוצה להזכיר לכם - בחסה 0% שומן, 0% כולסטרול וכמות הקלוריות הנמוכה ביותר מבין כל המזונות הקיימים: 10-15 קלוריות ל-100 גרם (100 גרם יש בקערה גדולה מלאה בעלים).

שדה חסה (צילום: יעקב נחומי, פלאש 90)
שדה חסה (צילום: יעקב נחומי, פלאש 90)

בחסה יש המון כלורופיל, המקנה לה את צבעה הירוק. הכלורופיל מסייע ל"ניקוי הגוף", כלומר עוזר לפינוי הפסולת מהגוף, הוא עוזר לחידוש רקמות הגוף ומחזק את המערכת ההורמונאלית.

ויטמין C - שדרוש לפעילות התקינה של המערכת החיסונית ולמניעת מחלות לב והפחתת הסיכון לסרטן.

חומצה פולית – נמצאת מבין כל המזונות בכמות הגבוהה ביותר בעלים הירוקים, דרושה ליצור כדוריות הדם שלנו ומונעת אנמיה שגורמת לעייפות ותשישות.

חסה (צילום: אינג אימג')
חסה (צילום: אינג אימג')

כדי ללמוד על סוגי החסה השונים אני רוצה להעלות לשידור את מגדל החסה הלאומי שלנו, בשיתוף מועצת הצמחים – שמעון זנזורי.

האזינו: