למה חייבים להוסיף שומן לסלט ומה עדיף להוסיף - שמן זית, טחינה, או שקדים ואגוזים? אם התשובה לא ממש ברורה לכם, המשיכו לקרוא. וגם – לכמה קלוריות מגיעים אם מוסיפים לסלט את כולם? התשובה תפתיע אתכם. 

טוב, אז ברור שהכי טוב להוסיף לסלט את כולם – גם שמן זית, גם שקדים וגם אגוזים. כולם מכילים שומן איכותי מאוד שדרוש לספיגת ויטמינים מן הסלט. אבל מה לעשות, הם גם מכילים הרבה קלוריות וכל מי ששומר על המשקל או רוצה להפחית – צריך לבחור.

סלט ירקות (צילום: אינגאימג')
סלט ירקות (צילום: אינגאימג')

אין ספק שזה יהיה מאוד בריא אם נוסיף את כל אלו, אבל אם נשפוך שמן בלי למדוד, הוא יכול להגיע בערך ל-200 קלוריות (ל-4 כפיות שמן), ניצוק כף גדושה של טחינה גולמית (לפחות 200 קלוריות) ונזרוק לסלט עוד חופן של 50 גרם אגוזים שונים (עוד 300 קלוריות) - וכך נגיע לתוספת של 700 קלוריות רק מהתוספות הבריאות.

אל תגידו לא ידענו - הטבה מיוחדת למי שרוצה ללמוד אנגלית. לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה וללא התחייבות>>

אז מה לבחור ומה עדיף שימו לב:

שמן זית עתיר באומגה-9 שמפחיתה מחלות לב, טחינה גולמית מלאה בסידן, ברזל, ויטמינים מסוג B, טריפטופן (חומר המוצא לסרוטונין שדרוש לנו למצב רוח טוב), וחלבון איכותי. אגוזים ושקדים עתירים במגנזיום, ויטמין E שדרוש למניעת קמטים ונגד מחלות לב, גם בהם יש ברזל וסידן, גם אבץ למערכת החיסון וגם בהם חלבון איכותי.

אגוזים (צילום: אינגאימג)
אגוזים (צילום: אינגאימג)

לכן ההצעה שלי היא – בכל סלט לבחור מנת שומן אחרת . (כפית שמן זית או כפית טחינה גולמית או 10 גרם אגוזים), וכך מרוויחים את היתרונות של כולם. 

בנוסף לזאת, מחקרים מראים שגיוון מקורות התזונה שלנו (במקום לאכול כל הזמן את אותו הדבר) – תורם לשיפור תזונתי. זה נכון לגבי גיוון מקורות חלבון, גיוון הירקות, גיוון סוגי השמן (לא רק שמן זית), גיוון הפירות ושאר המאכלים.

האזינו: