אנחנו בסופר, מטיילים בין המדפים ופתאום, ללא כל התראה מוקדמת, נתקלות עינינו בלחם "ללא סוכר". האמנם? כחלק מפינת המיתוס בתוכניתה ב-103FM, הסבירה ד"ר מאיה רוזמן במה מדובר.

"אין שום עדיפות ללחם שרשום עליו ללא סוכר, לא בריאותית ולא לסוכרת. וגם לא בימי סטרס קשים אלו. חבל מאוד שיש חברות שמדגישות על הלחם שלהם 'ללא סוכר', כאילו שהוא מתאים יותר לסוכרת או לבריאות שלנו", הסבירה.

לחם לבן (צילום: אינגאימג')
לחם לבן (צילום: אינגאימג')

"למה? כי כמות הסוכר שצריך לשים בכיכר לחם שלמה היא כפית או שתיים?". בהמשך הוסיפה ד"ר רוזמן: "כפית או שתיים של סוכר, שמתחלקות ל־20 פרוסות לחם. זה מה שיהפוך את הלחם למתאים לסוכרת או יהפוך אותו ליותר בריא?".

"אם יש בו או אין בו כפית או שתיים של סוכר בכיכר הלחם השלמה? ממש לא. ארבעה גרגרי סוכר בפרוסת לחם אינם יכולים להגדיר את הלחם כפחות בריא".

האזינו: