שוב הגענו לסוף השבוע, וזאת הזדמנות נהדרת לנשנש משהו מול הטלוויזיה. במה נבחר? כחלק מפינת "מנשנשים סדרתיים", ד"ר מאיה רוזמן הסבירה על האדממה ויתרונותיו הבריאותיים

"אדממה הוא מאכל מפולי סויה שנמצאים בתוך הקליפה, שהיא בעצם התרמיל. מאדים קלות וממליחים, לפעמים מוסיפים גם שמן זית. פירוש המילה אדה-ממה הוא פולי גבעול. פולי הסויה הטריים מכילים 17% חלבון, 9% שומן, ובערך 140 קלוריות ב-100 גרם", הסבירה.

אדממה (צילום: אינגאימג')
אדממה (צילום: אינגאימג')

"בגלל כל היתרונות הללו, נשנוש אדממה בריא לנו והכמות האפשרית בזמן דיאטה היא 200 גרם שקול עם קליפה (מה שאומר שנשאר 100 גרם ללא קליפה)".

בהמשך הוסיפה ד"ר רוזמן: "כדאי לשים לב לכך, שאם קונים 400 גרם פולי סויה עם קליפה – משלמים את אותו הסכום כמו 400 גרם ללא קליפה. מה שאומר שבעצם משלמים על הקליפה שזורקים. אותו סכום כמו על הסויה עצמה".

אל תגידו לא ידענו - הטבה מיוחדת למי שרוצה ללמוד אנגלית. לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה וללא התחייבות>>

אדממה (צילום: אינגאימג')
אדממה (צילום: אינגאימג')

"אם זה חשוב לכם לשבת ולהתעסק עם כל פול בנפרד כנשנוש... אז לכו על זה, אבל אם אתם רק רוצים מנת חלבון לארוחה – חפשו את פולי הסויה המקולפים במקפיאים של רשתות השיווק".

האזינו: