כמדי שבוע, הפריכה ד"ר מאיה רוזמן עוד מיתוס מעולם התזונה בתוכניתה ב-103FM, והפעם: האם טחינה יכולה להיות מקור עשיר לסידן בתפריט התזונה היומיומי שלנו? לא בדיוק.
לא בכל טחינה יש הרבה סידן, וגם הטחינות שמכילות הרבה סידן לא יכולות להיות המקור העיקרי לסידן בתזונה שלנו. על פי ההמלצות, לאדם מבוגר כדאי לצרוך 1000 מ"ג סידן ליום. בכף אחת של טחינה גולמית רגילה יש 15 מ"ג סידן. בכף של סלט טחינה יש פחות מזה, כי בעצם מדללים את הטחינה במים ולימון.
כשמדובר בטחינה גולמית משומשום מלא, העניין קצת שונה: בכף אחת של טחינה כזו יש בערך 150-130 מ"ג סידן, וזו עדיין כמות נמוכה בהרבה ממה שיש ביוגורט אחד, למשל.
צריך לזכור שבכף טחינה גולמית יש לפחות 100 קלוריות, ואם מתכננים להוסיף לתפריט כמה כפות כאלו ליום כדי להעשיר את כמות הסידן - זה עלול לגרום לעליה במשקל או לעכב תהליך ירידה.
בנוסף, צריך לשים לב להגדרות היצרנים על האריזות. טחינות עשירות בסידן הן רק אלו שכתוב עליהן במפורש 'משומשום מלא'. לא 'טהור', לא 'טבעי', ולא 'מעודן'.