המאזינה ביקשה לבדוק עם ד"ר מאיה רוזמן בתכניתה ב-103FM: "האם לחמניה מקמח לבן משמינה יותר מלחמניה באותו משקל מקמח מלא בגלל ההשפעה על האינדקס הגליקמי?", רוזמן השיבה: "כמות הקלוריות בשתי לחמניות היא אותו דבר, הקמח המלא לא מוריד את הערך הקולרי בצורה משמעותית, הקמח הלבן נספג בגוף מהר יותר, אז השאלה היא עם מה את אוכלת את הלחמניה" .
"נגיד", הסבירה רוזמן, "אם זה בתוך ארוחה שיש בה גם חלבון, נניח, חצי קוטג' או ביצה, וגם משהו שומני כמו טחינה או אבוקדו לדוגמה בלחמנייה - אז האינדקס הגליקמי יותר מושפע מהארוחה כולה, ואז זה יהיה אותו דבר. אבל אם תוכלי לחמנייה ריקה את תהיי רעבה מהר יותר אחרי לחמנייה מקמח לבן".
אם לא אכלתי כלום זה לא משנה?
"לא משנה. האינדקס הגליקמי אומר בעצם באיזו מהירות אנחנו מעכלים את הפחמימות וסופגים אותם לגוף. אם זה מתעכל יותר מהר זה פחות טוב אם יש נטייה לסוכרת. ברגע שאת אוכל משהו בפני עצמו, אז אפשר לבדוק את האינדקס הגליקמי".