מאזינה שוחחה עם ד"ר מאיה רוזמן בתוכניתה ב-103FM, וביקשה לדעת מהו הערך הקלורי של כל המשקאות האלכוהוליים בכדי שתחליט מה כדאי לה לשתות.
"בדרך כלל אני שותה רק יין", אמרה המאזינה בפתח דבריה, "אתמול במקרה שתיתי וודקה ובירות. מה הערך התזונתי של המשקאות האלו?".
"אני חולת בירות!", הודתה רוזמן והחלה בפירוט הקלורי של כל משקה: "הבירה היא הכי דיאטטית. במאה מ"ג בירה יש 42 קלוריות. לשם השוואה, במאה גרם חלב יש 60 קלוריות, כך שאם את תשתי קפה הפוך ואני אשתה בירה - את תקבלי יותר קלוריות ממני", חשפה רוזמן את הפרט המפתיע.
עוד הרחיבה רוזמן על היתרונות של הבירה: "יש בה מלא נוגדי חימצון מאוד טובים שמפחיתים סיכוי למחלות לב, משפרים זיכרון ואף עוזרים במניעת סכרת".
"היין מכיל גם כן נוגדי חימצון אבל אחרים", עברה הדוקטור לדבר על המשקה האחר, "רבים מהם נמצאים בקליפות של הענבים האדומים, לכן יש יותר נוגדי חימצון ביין אדום יבש. ביין לבן לעומת זאת, מסירים את הקליפות בהכנת היין כך שכמעט ואין ביין הלבן הרבה נוגדי חמצון".
וכמה קלוריות יש בכוס יין? "80-70 קלוריות למאה מ"ג, כוס. זה לא משמין בכלל. אותו דבר עם שמפניה שיש בה קצת סוכר אבל הקלוריות אותן קלוריות", פירטה רוזמן, "לעומת זאת בשוט אחד של וודקה, וויסקי וערק, יש 110 קלוריות".
רוזמן סיכמה את השיחה בטיפים שיוכלו לעזור לכל מי שאוהב את הטיפה המרה, אבל עדיין רוצה להישאר בשליטה: "אם שותים בערב שתי בירות, לא קרה כלום. לעומת זאת, אם מגזימים ושותים הרבה, זה עלול להסתבך ולהשפיע לרעה על המוח, על ההתנהגות ועל תפקוד הכבד. לפני ששותים צריך לרפד את הקיבה ולאכול משהו שומני. כששותים, יש לשתות לאט ובין לבין לשתות גם מים שידללו את האלכוהול, ובצד לאכול ירקות ולא בייגלה ובוטנים".