הדיאטנית מאיה רוזמן שוחחה היום (רביעי) עם מאזינה בתכניתה ב-103FM על בישול מהיר של עוף במחבת ותרגילי כושר שיכולים לסייע להתגבר על רפיון בכף היד.

"שלום. מדברת אילנה, יש לי מחבת מתהפכת והשאלה היא – צליית עוף במחבת כזו. הבישול קצר והיתרון שאפשר להפוך את המכשיר לשני הכיוונים". 

מחבת כפולה עם שני צדדים וכשסוגרים את הידית זה נסגר בוואקום וזה סגור הרמטית. אני צמחונית ורציתי לראות אם אני עושה בזה ירקות אם זה יוצא יותר רך.
"אני לא מבשלת בזה. מבחינת זמן הבישול אני מדברת על בשר עוף, הוא קצר זה הרי היתרון שלו, לא מהווה בעיה מבחינת הסכנה של החיידקים?" 

מה זה קצר?
"אחרת זה מתחיל להישרף, ושרוף אנחנו לא רוצים לאכול".

על כמה דקות אנחנו מדברות?
"10-5 דקות, זה יכול כבר להיחרך. זה כמו שעושים שניצל, לא צריך הרבה זמן לזה אבל אני עדיין מבשלת בשר שעה-שעה וחצי".

15 דק זה מספיק לגמרי.
"כמה זמן לבשר עוף נחשב לא מסוכן מבחינת חיידקים?"

כשאת אוכלת את העוף, האם את מרגישה שהוא עשוי באותה מידה גם בחלקים היותר פנימיים?
"כן, כמו שאני צולה נניח או מטגנת שניצלים, לא צריך הרבה זמן לזה".

כשאת אוכלת את מרגישה שיש חלקים יותר חרוכים מהחלק החיצוני ומבפנים זה עשוי טוב?
"דווקא לא בחנתי את זה, אני יודעת על מה את מדברת".

אם החום לא מגיע לחלקים יותר פנימיים זה לא טוב, אבל אם החום מפוזר באופן אחיד על הכול אז אין שום בעיה.
"לא השתמשתי לצורך העניין של בשר בכלי הזה, לא יודעת אם כדאי לי".

תנסי חד פעמית, תראי אם כל הבשר בטמפרטורה זהה ובמידת עשייה זהה - אז סבבה. אם החלק החיצוני 'וול דאן' והחלק הפנימי הוא נא.
"זאת אומרת שלא משנה כמה זמן הבישול? גם עשר דקות?"

בחום גבוה עשר דקות החיידקים לא ישרדו. השאלה אם החום מגיע לחלק הפנימי או לא.
"אני מבינה, אם אני רואה שהכול עשוי טוב זה לא משנה אם זה עשר דקות או שעה העיקר שזה עשוי".

נכון, כי הם מתים כבר.
"לגבי ספורט לנשים מבוגרות, אם יש בעיה ברפיון השרירים באזור הידיים האם ניתן לשנות את המצב הזה? יש ספורט שניתן לעשות?"

אם זה ריפיון של שרירים ולא עור אחרי ירידה במשקל בטח שאפשר.
"אישה מבוגרת, אני מדברת לא עליי, שיש לה רפיון בחלק העליון של היד".

בת כמה היא?
"68".

את עושה לי דיכאון, 68 זה בסדר. חשבתי בגיל שכבר אין בניית שרירים וכלום
"איזה סוג של ספורט צריך לעשות, היא לא במצב שהיא יכולה לעשות אירובי או להרים משקולות".

צריך להרים משקולות או תרגילים אחרים שמשתמשים במשקל הגוף שנועדו לאזור הזה של הגוף.
"זה לא יכול להוות סכנה בגיל כזה להיכנס למכון כושר?"

היא לא צריכה מכון כושר.
"סתם להרים בקבוק מים?"

או פחית שימורים או לקנות לה בחנות ספורט משקולת של 2 קילו ולעשות את התרגילים הנכונים, כמובן לקבל חד פעמי הדרכה ממאמן שעושה אימונים בבית של אנשים.
"זה עובד?"

בטח שזה עובד אם מתמידים.
"וזה לא קשור באוכל?"

זה גם קשור את צודקת, צריך לאכול כמות מספיקה של חלבונים כדי לאפשר לגוף לבנות את השרירים האלה אבל אני מניחה שאם אוכלים בצורה מאוזנת ובריאה זה פחות משנה, כי יש לך מטרה ספציפית לשריר מסוים. את רוצה לחזק שרירים שלא עבדו עליהם הרבה זמן. לא חייבים עם משקולות דרך אגב.
"לא מכון כושר, היא עושה הליכות".

זה לא לידיים. יש למשל תרגיל שאת יכולה להשתמש בכיסא או ספה. שמים את הידיים על הכיסא או הספה, מתקדמים עם הגוף קדימה ועושים שכיבות סמיכה אבל הפוך. זה ליד אחורית.