שיבולת שועל היא נחשבת לאחת הפחמימות הבריאות ביותר, כזו שמסייעת לפוריות הגבר ומפחיתה את הסיכון לסרטן. מאזינה התקשרה לתוכניתה של ד"ר מאיה רוזמן ב-103FM ותהתה לגבי צורת הבישול של שיבולת השועל. "אני מכינה לי ולבעלי. 9 כפות מלאות, כוס חלב, 2 כוסות מים, מבשלת 10 דקות שיהיה דייסתי", סיפרה.
זה לא נקרא מהיר.
"השאלה אם זה לא מאבד מהוויטמינים או כל מה שיש".
שיבולת שועל היא מאוד עשירה בוויטמינים B שהם עמידים יחסית לחום. נגיד כשבודקים בטבלאות כמה ויטמינים B יש בלחם זה אחרי שאפו את הלחם, ויטמינים B נשארים אפילו אחרי אפיה יותר ארוכה בטמפרטורות גבוהות בהרבה ממה שאת מגיעה בבישול. המינרלים שיש בשיבולת שועל, שהיא מאוד עשירה גם במגנזיום, בברזל, באבץ שחשוב למערכת החיסון, והסידן שיש בחלב - לא קורה להם כלום בחום. את יכולה לבשל עד שזה נשרף וגם אחרי זה לא נראה לי שיקרה לזה שום דבר. מה שכן יורד בחום זה ויטמין C שממילא אין אותו בשיבולת שועל אז את לא צריכה לדאוג.
"סוכר במלון כמה יש?"
בערך 7-6%.
"כמו אבטיח?"
נכון.
"ומה עם לימון?"
זה 3-2%.
"אמרו לי שבלימון יש הכי הרבה סוכר".
מי אמר לך כזה דבר מה פתאום, הכי פחות סוכר מכל פירות ההדר.
"אין בעיה?"
בטח שאין.