בתוכניתה ברדיו 103FM דיברה ד"ר מאיה רוזמן על ירק קצת פחות מוכר לישראלים, אבל כזה שעשה עלייה וצובר פופולריות - באק צ'וי. זהו הוא ירק שנחשב יחסית ל'עולה חדש' במשפחת הירקות בישראל. מקורו בסין העתיקה, שכן זרעי באק צ'וי נמצאו בכדים מלפני 6,000 שנים במהלך חפירה ארכיאולוגית. פירוש המילה 'באק צ'וי' - הירק הלבן.
מאיה רוזמן מספרת על הירק החדש בישראל
הירק שייך למשפחת המצליבים, יחד עם כרוב, כרובית, קייל ולפת. הוא מכיל כמות יפה של ויטמינים, בעיקר ויטמין K שחשוב לקרישת הדם, מכיל גם נוגדי חמצון שמפחיתים סיכון לסרטן ונלחמים בחומרים מזיקים, ויש בו אפילו אומגה 3.
אז מה אפשר לעשות איתו? באק צ'וי אפשר לטגן, לשלב בירקות מוקפצים, להוסיף לכריכים כדי לגוון, וגם לאפות בתנור למשך עשר דקות: חותכים את הבאק צ'וי לאורכו, מניחים אותו על גבו מעל תבנית, מרססים בספריי שמן זית איכותי, מפזרים מלח גס - ויש גיוון דיאטטי חינמי לירקות".