חול המועד הוא זמן טוב למנגלים. למרות הסגר משפחות עדיין יכולות להכין בשרים על האש ולהרגיש כאילו יצאו לפארק או לשמורת הטבע. ד"ר מאיה רוזמן התייחסה לנושא בתוכניתה ב-103FM וסיפרה כמה קלוריות יש בבשר שאנחנו כל כך אוהבים לאכול. לדבריה, גם בלי פיתות וחומוס אפשר להגיע לארוחה שמכילה אלפי קלוריות:
- שיפוד פרגית - לפחות 150 קלוריות
- קבב קטן - 120 קלוריות
- המבורגר קטן - 250 קלוריות
- כנף אחת עם העור - 200 קלוריות
- סטייק אנטריקוט או צלע כבש - כמעט 800 קלוריות
- פיתה - 200 קלוריות
- כף חומוס גדושה - 100 קלוריות
- שתייה לא דיאטטית - 100 קלוריות לכוס
בכל מצב מדובר בארוחה ענקית עם אלפי קלוריות.
לדברי ד"ר רוזמן, מי שרוצה לשמור על הדיאטה יכול להסתפק בארוחה קצת יותר קטנה, שמכילה 2 שיפודים, סטייק עוף, סלטי ירקות טריים, חצי פיתה וכף חומוס ולעבור את זה גם עםפ הרגשה יותר טובה.
ומה הנזק הבריאותי של הבשר על האש? כל בשר שעובר צלייה בטמפרטורות גבוהות נחשב ללא בריא. בחום גבוה נוצרים בו חומרים שמזיקים. הכי מסוכנים הם בשרים שמכילים חומרים משמרים, כמו קבבים ונקניקיות.
איך מפחיתים את הסיכון? כדאי להפחית את הטמרפטורה שהבשר מגיע אליה על ידי השריה במרינדה כל הלילה קודם. זה מפחית את החום. עדיף לצלות את הבשר על גחלים אפורים ולא על אש גלויה, רצוי להפוך אותו לעתים קרובות מאוד ולנפנף הרבה (זה שורף 160 קלוריות בשעה). אם יש חלקים שנחרכו והפכו לשחורים לא כדאי לאכול אותם, ולאכול הרבה ירקות טריים שמכילים נוגדי חמצון.