במסגרת הפינה 'טוב לדעת', סיפרה ד"ר מאיה רוזמן בתוכניתה ב-103FM על פרט חשוב מעולם התזונה שלא כדאי לפספס, והפעם: האם סלק שייך למשפחת הירקות? והאם אפשר לאכול סלק גם בזמן הדיאטה?
לדברי רוזמן, הסלק מכיל כ-43 קלוריות במאה גרם וכ-6% סוכר. זה רק קצת יותר מאשר אחוז הסוכר בגזר, למשל. בגלל שיש בו חצי מכמות הפחמימות והקלוריות לעומת בתפוח אדמה, לדעתי אפשר להתייחס אליו כאל 'ירק' כשעושים דיאטה, ולשלב סלטי סלק בכל תפריט.
הסלק מכיל ברזל בכמות גבוהה יותר מאשר בירקות אחרים. בסלק אחד בינוני יש כ-1 מ"ג ברזל, וזה יותר ממה שיש במנת דג סלמון או ב-15 שקדים (להשוואה, בכוס עדשים מבושלות יש 3 מ"ג ברזל). בסלק יש גם כמות יפה של חומצה פולית, של אשלגן שחשוב ללחץ הדם, וגם של אבץ שדרוש למערכת החיסון.
הסלק האדום, שאנחנו אוכלים, מכיל כמות גדולה של פיגמנט צבע אדום שמשמש גם להכנת צבעי מאכל טבעיים. הפיגמנט הזה הוא נוגד חמצון חזק, ולפי מחקרים מיץ סלק תורם להפחתת הסיכון למחלות ולשיפור הפוריות.
זן אחר של הסלק הוא סלק הסוכר, שמכיל כמות גדולה של סוכר בשורשים שלו ומשמש להכנת סוכר לבן בתעשיה.