הדיאטנית ד"ר מאיה רוזמן הפריכה עוד מיתוס שעוסק בתזונה, והפעם: תרד על שולחן הניתוחים – האם הוא מקור עשיר לברזל כמו שחשבנו?
"כשהייתי קטנה", סיפרה ד"ר מאיה רוזמן בתוכניתה ב-103FM, "היה סרט מצויר על מלח בשם פופאי, שהיה אוכל תרד מקופסת שימורים ובאותו רגע נהיה חזק מאוד. לאורך כל השנים שמעתי שחשוב לאכול תרד כי יש בו הרבה ברזל שנותן כוח".
מאיה רוזמן מייעצת: זו הדרך הנכונה לרדת במשקל
"יש ברזל בתרד", הבהירה ד"ר רוזמן, "אבל בכמות דומה לירקות ירוקים אחרים, ואפילו בפטרוזיליה יש פי שניים יותר ברזל מאשר בתרד. בנוסף, יש בתרד חומר שנקרא חומצה אוקסאלית, שקושרת את הברזל ומונעת ממנו להיספג לגוף".
אז למה בכל זאת לאכול תרד? "אם הסיבה שלכם היא לא צריכת ברזל", אמרה ד"ר רוזמן, "יש בתרד הרבה חומצה פולית, סיבים תזונתיים וויטמין ,K שחשוב לקרישת הדם".
האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.