יש קשר הדוק בין תזונה נכונה לבין שעיר בריא, אבל אילו מאכלים מסייעים לשמור על שיערנו? על השאלה הזו ענתה ד"ר מאיה רוזמן בתוכניתה ב-103FM בתשובה לשאלת מאזינה שתהתה איזה פרי או ירק מחזק את שורשי השיער.
"בעיקרון, אם את מחפשת דברים שימנעו נשירה, יש דברים יותר חשובים מפירות וירקות שזה חלבונים. כשלא אוכלים מספיק חלבון יש נשירת שיער. ביצים, מוצרי חלב, דגים, בשר, עוף, טופו, קטניות וכן הלאה. כשאין מספיק יש נשירת שיער. בדגים ובעוף ובביצים ובמוצרי חלב יש ויטמין B12 שחשוב לשיער. בקטניות ובשיבולת שועל ובשקדים ואגוזים יש כמות יפה של ברזל שחשוב לשיער. כל החוסרים בדברים האלה יכולים לגרום לנשירת שיער. ויטמין A חשוב לראייה אבל מאוד חשוב לזקיקים של השיער, כדאי לשלב גם גזר. גם ויטמין C חשוב לשיער, ניתן לשלב למשל פלפל אדום שמאוד עשיר בוויטמין C וגויאבה שעשירה בוויטמין C.
היא עונתית.
"נכון, פלפל אדום יש תמיד. אבץ גם חשוב לשיער ונמצא בגרעיני דלעת בכמות גדולה".
"יש גרעיני דלעת עם מלח".
"יש גם בלי, לא ראיתי עם אבל קלופים".
כמה ליום?
"תוסיפי כף או שתיים לסלט. גם יוד חשוב לצמיחת השיער ואפשר למצוא אותו באצות ובדגים".