טרנד הטבעונות הביא איתו לעולם גם תחליפים רבים לבשר. מי שמגלם שחקן משמעותי בתחליפים למנות בשר במסעדות הן הפטריות. אך האם הן גם תחליף טוב לחלבון? ד"ר מאיה רוזמן החליטה לנפץ לכם ולכן עוד מיתוס בתוכניתה ברדיו 103FM.
"טרנד הטבעונות המבורך גרם לזה שרשתות בורגר מציעות המבורגר טבעוני", הסבירה מאיה רוזמן. "בחלק מהמקרים פטריות פורטובלו ואחרות הן המרכיב העיקרי בהמבורגר הזה. ב-100 גר' פטריות יש בין 3-2 גרם חלבון. גם אם החלבון הזה היה איכותי ומתאים לבניית השרירים, מה שלא, צריך לאכול קילו פטריות כדי להגיע לכמות החלבון שיש במנה אחת של טופו, דג או עוף. זה יוצא 5 סלסלות מלאות של פטריות", מסבירה רוזמן. לכן, לדבריה, "עדיף לא להסתמך על פטריות כאלה כמקור לחלבון בקרב צמחונים וטבעונים".