בדרך כלל, כשרוצים לשפר את התפריט שלנו מבחינה בריאותית, אנחנו מחפשים חושבים על מאכלים משמינים או מרובים בכולסטרול. אבל האם יש גם מקרה הפוך - של מאכלים שנחשבים לא בריאים אבל הם בעצם כן בריאים? ד"ר מאיה רוזמן התייחסה לנושא בתשובה לשאלת מאזינה הזה בתוכניתה ב-103FM.
"שני דברים עולים לי בראש: הראשון הוא גבינה צהובה. בניגוד למיתוס היא כמעט לא מכילה כולסטרול. צריך לאכול בערך עשר פרוסות כדי להגיע לכמות הכולסטרול שיש בביצה אחת. יש בה כמות מטורפת של סידן, הכי הרבה מכל הגבינות האחרות כפול מריקוטה למשל, ומעט מאוד לקטוז".
"המאכל השני הוא גלידה. נכון שיש גלידות עם אחוז סוכר מאוד גבוה, אבל לא כולן. בנוסף לזה יש בגלידה סידן וחלבון כמו במעדני חלב. צריך לדעת שהחלבון והשומן של הגלידה מעכבים את ספיגת הסוכר בדם, אז הגלידה יכולה להיות גלידה רגילה גם עם יש נטייה לסוכרת".