אנחנו אוהבים אותה על הפלאפל ועל הסלט, אבל מסתבר שלטחינה יש הרבה יתרונות רפואיים והיא אחד המזונות הבריאים ביותר קיימים. ד"ר מאיה רוזמן סיפרה בתוכניתה ב-103FM על היתרונות הבריאותיים של הטחינה, וגם הפתיעה עם תופעת לוואי משמחת במיוחד למי שאוכל אותה.
טחינה היא אחד המזונות הבריאים ביותר שקיימים. יש בה סידן, ברזל, מגנזיום, אבץ שדרוש למערכת החיסון, שומנים איכותיים והיא אפילו המקור הכי עשיר לחומר המוצא לסרוטונין, שמשפר מצב רוח ומפחית את הצורך במתוק.
מבין כל הטחינות, הכי בריאה היא טחינה שעשויה משומשום מלא. צריך לשים לב להגדרות, לא מדובר בטחינה שכתוב עליה '100% שומשום טהור' או 'שומשום משובח', אלא רק אם כתוב עליה '100% שומשום מלא'.
טחינה כזו מכילה פי 6 סידן מטחינה גולמית רגילה, יש בה פי 5 ברזל, ויותר סיבים תזונתיים. בשתי כפות טחינה גולמית משומשום מלא יש סידן באותה כמות כמו ביוגורט ויותר ברזל ממה שיש בעוף. רק לא לשכוח: בכפית טחינה גולמית יש מעל 60 קלוריות ובכף גדולה מעל 200.