הישראלים אוהבים לאכול ירקות, אלב לא תמיד אנחנו יודעים מה הערך התזונתי של כל ירק וכמה הוא בריא לנו. ד"ר מאיה רוזמן סיפרה בתוכניתה ב-103FM על אחד הירקות הפופלריים במטבח הישראלי, אבל כזה שלא רבים מכירים את יתרונותיו - הקולורבי. בהמשך היא הציעה מתכון לצ'יפס קולורבי.
"הקולורבי, או בעברית כרוב הקלח, הוא אחד הירקות שנפוצים במטבח שלנו. שמו נובע מהמילה הגרמנית קאוולו ראפה, שמשמעותה 'התעבות הגבעול'. בקולורבי אחד יש כ-27 קלוריות, ויש בו ויטמין C בכמות גדולה מאוד. ביחידה אחת של קולורבי יש כמעט את כל כמות הוויטמין C שמבוגר צריך ליום. בקולורבי יש גם הרבה סיבים תזונתיים שתורמים לתחושת שובע לזמן ארוך, וגם הרבה אשלגן.
אחרי בישולו מקבל הקולורבי מרקם של תפוח אדמה, ואפשר להשתמש בו כתחליף דיאטטי במרקים, בסלט תפוחי אדמה, ובתבשילים נוספים. הוא מתאים מאוד גם לירקות חמוצים כנשנוש חופשי, וגם בסלט שורשים".
כאמור, בהמשך הציגה רוזמן מתכון דיאטטי וקל להכנה, והפעם: בעבור כל מי שמתגעגע לצ'יפס בתקופת הדיאטה - צ'יפס קולורבי, עם ריח של צ'יפס, מרקם של צ'יפס ואפילו טעם דומה.
אופן ההכנה:
- מקלפים וחותכים לצ'יפס 6-4 קולורבי
- בקערה נפרדת מערבבים כף שמן זית, כפית שטוחה חואייג' למרק, חצי כפית פפריקה מתוקה, מלח.
- שמים בקערה או שקית ניילון את הקולורבי, שופכים את תערובת השמן ומעסים היטב עד שהתערובת נספגת בקולורבי ומקנה לו צבע.
- שמים במכשיר לטיגון ללא שמן 180 מעלות ל-20 דקות, אפשר גם בתנור.
כל צ'יפס קולורבי מכיל 27 קלוריות - כך שבכל הקערה 200 קלוריות (במקום 1000 קלוריות שנמצאות בצ'יפס מטוגן במסעדות).