רבים מאיתנו אוהבים שווארמה. בפיתה, בלאפה ואפילו בצלחת. אבל איפה יש יותר קלוריות? כמדי שבוע, הפריכה ד"ר מאיה רוזמן בתוכניתה ב-103FM עוד מיתוס מעולם התזונה, והפעם: באיזו מנה יש יותר קלוריות - שווארמה בפיתה, או שווארמה בצלחת?
"שווארמה היא אחד ממאכלי הרחוב הפופולריים בארץ, ולאחרונה קיים גם טרנד מבורך של שווארמה טבעונית מחלבון אפונה. מנת שווארמה מכילה גם חומוס וטחינה, שמכילים חלבון צמחי איכותי, הרבה ויטמינים, ברזל, סיבים תזונתיים שתורמים לשובע ומפחיתים סוכרת, ואפילו חומרים שמעלים את הסרוטונין ומשפרים מצב רוח.
אבל מנה של שווארמה עם חומוס בצלחת יכולה להגיע ליותר מ-1000 קלוריות - הרבה יותר מאשר כמות הקלוריות במנה של שווארמה בפיתה. איך זה קורה? במאה גרם שווארמה יש כ-200 קלוריות. על הצלחת יש לפחות 250 גרם, יחד עם כמות גדולה יותר של חומוס וטחינה, תוספת של שמן זית, ולפעמים גם אורז בצד. מבלי שחישבנו את הפיתה לניגוב, כבר הגענו לכמות קלוריות כמו בתפריט דיאטה של יום שלם.
מנת שווארמה בפיתה, לעומת זאת, מכילה 200 קלוריות בלבד מהפיתה עצמה, כמות קטנה יותר של שווארמה, ורק כף או שתיים של חומוס. סך הכל, מדובר ב-500 קלוריות, ומנה כזאת ניתן לשלב גם בזמן דיאטה לירידה במשקל, יחד עם סלט ירקות ערבי קצוץ גדול".