במסגרת הפינה 'טוב לדעת', סיפרה ד"ר מאיה רוזמן על פרט חשוב מעולם התזונה שלא כדאי לפספס. והפעם, לקראת חג הפסח, היא התעמקה בערכו התזונתי של שורש החזרת וגילתה כמה דברים מעניינים:
"החזרת, ששייכת למשפחת החרדל והצנון, מייצגת את המרור על שולחן הפסח, למרות שייתכן שמדובר בטעות והחסה היא המרור האמיתי. לשורש לוקח 10 חודשים לגדול, הוא צורך כמויות אדירות של מים, ונחשב לצמח אללופתי. מה זו המילה הזו? ובכן, צמח אללופתי הוא צמח שמפריש לקרקע חומרים שמונעים גדילה של צמחים אחרים, במטרה להשתלט על כל המים והמינרלים בקרקע ולצרוך אותם בעצמו. בשטח חקלאי שמגדלים עליו חזרת, אי אפשר לגדל אף צמח אחר במשך שנה לפחות".
המשיכה וסיפרה, "צמח החזרת מפריש גם חומרים אנטי חיידקיים, שבזכותם קל לגדל אותו, וחומרים אנטי חיידקיים אלו עוזרים גם לנו בתזונה כפעילים נגד חיידקים. לממרח החזרת מוסיפים בדרך כלל חומץ, שמונע את השחרת השורש המגורד, וגם סלק שמקנה לו את הצבע האדום. שורש החזרת מכיל 48 קלוריות במאה גרם, 8% סוכר, שזה כמו בגזר, כמות גדולה של ויטמין C, וגם אשלגן".