"עד כמה שננסה להדחיק את ענייני הדיאטה, ולדחות אותם ל'אחרי החגים' כמו כל עם ישראל, אי אפשר להתעלם מן העובדה שארוחת ליל הסדר עלולה להכיל 3,000 קלוריות ואף יותר מכך, אם אוכלים את כל המנות", סיפרה הדיאטנית המומחית ד"ר מאיה רוזמן ברדיו 103FM. כדי שתוכלו לסיים את ארוחת הפסח הקרובה בלי רגשות אשם, ולדעת שעשיתם כל שביכולתם כדי ליהנות מהמאכלים הטעימים אך עם היד על הדופק, ביד אחת תחזיקו את ההגדה - וביד השנייה תאחזו בטבלה שלפניכם:
רוצים לדעת מה הטיפים של ד"ר מאיה רוזמן כיצד להצליח להימנע מכל הקלוריות של ארוחת הפסח? כנסו וגלו>>>
אז בואו נעשה סדר:
מצה רגילה אחת שווה כ-130 קלוריות, זאת לעומת מצה קלה שערכה הקלורי הוא 90. אם נמשיך בסיבוב על צלחת הפסח – ערכה של ביצה אחת הוא 80 קלוריות, כף חרוסת נעה בין 70 ל-100 קלוריות, כף חזרת שווה 40 קלוריות ואילו כרפס (בדרך כלל חסה) הוא דל קלוריות.
אם אתם מאלה שמברכים את ברכת 4 הכוסות עם יין תירוש, דעו שערכה של כוס אחת עומד על 160 קלוריות. זאת, לעומת יין אדום יבש שכוסית אחת שלו שווה כ-120 קלוריות.
קערת מרק צח עם כדור קניידלעך אחד תהיה שווה בין 70 ל-100 קלוריות, תלוי באופן ההכנה, ואילו קציצת גפילטע פיש מעוטרת בגזר תהיה שווה בין 100 ל-150 קלוריות. זאת, לעומת מנת הדג המרוקאי בה 200 גרם עשויה להיות שווה כ-300 קלוריות.
על פי הנתונים שאספנו, כף אחת של כבד קצוץ שווה כ-50 קלוריות בלבד, אך לעומתה 100 גרם של מנת בקר מבושל עומדת על 250 קלוריות. בגזרת התוספות, מנת תפוחי אדמה בתנור (בערך כחצי תפו"א) שווה כ-160 קלוריות, ואילו 2 או 3 כפות של אורז לבן שווה בין 100 ל-120 קלוריות.
אם אתם אנשים של מתוק, דעו שעוגיית יין אחת של פסח שווה כ-100 קלוריות, לעומת פרוסת עוגת שיש שיכולה להגיע ל-250 קלוריות.