אחת השיטות המוכרות לרדת במשקל, לפי לא מעט מומחים לתזונה, היא לאכול כל שלוש שעות, גם כשלא רעבים. ד"ר מאיה רוזמן התייחסה לנושא בתוכניתה ב-103FM והסבירה כי מדובר במיתוס.
לדברי רוזמן, אין הוכחות מדעיות לכך שאכילה כל שלוש שעות מפחיתה את צריכת הקלוריות היומית. מחקרים בעבר גרסו, שאם אוכלים שש ארוחות במשך היום זה עוזר לאיזון רמות הסוכר בדם, אבל מחקרים יותר עדכניים מצאו שגם בקרב סוכרתיים יש כאלו שמתאים להם לאכול 3-2 ארוחות גדולות במשך היום ללא נשנושי ביניים, "כך שלכל אחד מתאים משהו אחר ואין חוקים חד משמעיים".
עוד הוסיפה התזונאית, כי "האדם לא נולד עם שעון על היד. מה קורה אם אכלנו ואנחנו רעבים שעתיים אחרי הארוחה? צריך לחכות ולהחזיק את עצמנו רעבים עוד שעה? וההיפך - מה קורה אם אנחנו שבעים מאוד ועברו 5-4 שעות? לאכול בכוח? ממש לא. יותר חשוב להקשיב לגוף ולאיתותים שלו. אבל להקשיב באמת, ולהבדיל בין 'סתם חשק להכניס משהו טעים לפה', לבין רעב".