רבים מאיתנו סובלים מצרבות, שמציקות לנו במהלך היום וגורמים לנו להרגיש לא טוב. ד"ר מאיה רוזמן הסבירה בתוכניתה ב-103FM מה אפשר לעשות כדי להעביר אותן כמה שיותר מהר ולסבול מהם פחות.
מחקר: כמה קפה צריך לשתות כדי להיות פחות חולים? | מאיה רוזמן
הלם: התוצאות המפתיעות של המחקר שהשווה בין צ'יפס לשקדים | מאיה רוזמן
"תחושת הצרבת היא שהחומצה מהקיבה עולה כלפי מעלה, לפעמים עם אוכל ולפעמים בלי אוכל", הסבירה התזונאית ונתנה רימה של שמונה דברים שכדאי לעשות כדי להפחית את הסבל:
- להפריד בין אוכל ושתייה: כדאי מאוד לא לשתות יחד עם האוכל ולא לדלל אותו, לא לאכול מרק. למזון דליל יותר קל 'לעלות' מאשר למזון מוצק.
- לאכול מאכלים סופחי חומצה כי אז, גם אם האוכל עולה, זה פחות צורב. מה סופח את החומצה? דברים יבשים כמו: צנימים, שקדים, טחינה גולמית.
- להקטין את הארוחות: ארוחה גדולה מותחת את הסוגר והוא לא יכול להיסגר, אז כדאי להקטין יפה. עדיף אפילו לאכול ארוחות קטנות יותר פעמים, מאשר לאכול ארוחה גדולה.
- להמעיט בצריכת מוצרי חלב: הם דורשים יותר הפרשת של חומצה לעיכול שלהם.
- להימנע ממזון חומצי וחריף: זה שורף בפני עצמו, בלי קשר לחומצה.
- להפחית צריכת קפה ושוקולד: הם גורמים להחלשת השריר הסוגר.
- לא ללכת לישון/לשכב אחרי הארוחה: מצב שכיבה מקל על ה'עלייה' של החומצות.
- להימנע ממאכלים מטוגנים: הם שוהים זמן רב בקיבה ומעלים סיכוי לרפלוקס וצרבות.