במשפחות רבות נוהגים לאכול באורחת הבוקר דגני בוקר למיניהם, אבל כלל לא בטוח הם טובים לילדים מבחינה בריאותית. ד"ר מאיה רוזמן התייחסה בתוכניתה לנושאר ותהתה מדוע לא קוראים להם "ממתקי בוקר".
האם ארוחת הבוקר אכן הכי חשובה ביום? מאיה רוזמן הסבירה
כמה זמן אפשר לשמור ביצים קשות במקרר? | מאיה רוזמן מרגיעה
"אני יודעת שנורא קל לפתוח קופסה, למזוג ממנה דגני בוקר לקערית, לשפוך עם זה כוס חלב ולתת לילד לאכול", אמרה התזונאית, אך הוסיפה: "למה המוצרים האלה טעימים? ב־90% מהמקרים, דגני הבוקר שתבחרו לא יהיו בריאים. כותבים הכול על האריזה בשביל לשכנע אותנו שזה ממש מצוין לילדים", אך ציינה: "הרוב מלא סוכר".
דוגמאות:
- כריות מסוגים שונים – 40% סוכר. כמעט חצי ממה ששמים בקערית זה סוכר. רק להשוואה – בוופלים יש אותה כמות קלורית ואותה כמות סוכר במאה גרם.
- פיטנס עם פירות – 24% סוכר.
- כדורי דגנים בטעם שוקולד – 28% סוכר.
- ריבועי דגנים עם קינמון – 24% סוכר.
- עוגי – 32% סוכר.
- קורנפלקס דבש – 18% סוכר.
- צ'יריוס – 25% סוכר.
לדבריה, כדי לדעת איזה סוג דגנים לקחת, יש להסתכל בעמודת ה־100 גרם שנמצא על האריזה, ולא של ה־30 גרם".