אם ישבתם פעם בבית קפה בשעת צהריים, והחלטתם לוותר על ארוחה מזינה או נשנוש, בוודאי בחרתם לנסות לא פעם שייק פירות מרענן, בעיקר כדי לצאת בזול מבחינה קלורית ולא לסיים את המפגש עם תחושת כבדות. אז זהו, שלא. במסגרת פינת טוב לדעת, סיפרה ד"ר מאיה רוזמן בתוכניתה ב-103FM כי אמנם שייק יכול לסגור את הפינה מבחינת שתייה זמינה ומזינה, אך הוא הרבה פחות משביע מלאכול פירות בשלמותם.
חשבתם שטחינה תעשה לכם רק טוב? מאיה רוזמן מנפצת מיתוס
שייק איט בייבי: המדריך לשייק עשיר תזונתית ומופחת קלוריות
"קחו מלפפונים, גזרים, חסה, סלרי, תרד ועלים – ותעשו מהם שייק", הדגישה ד"ר רוזמן. "הוא ישביע פחות, מאשר אותם ירקות בדיוק כשהם חתוכים לסלט גדול. אותו דבר בשייק עם פירות. קחו תפוח, חתיכות אבטיח, מלון וסלרי – תאכלו אותם בשלמותם ותשבעו יותר מאשר אם תעשו מהם שייק. מה הסיבה? הבלנדר חוסך לקיבה את רוב העבודה שלה".
בהמשך, הסבירה: "אחד מתפקידי הקיבה הוא ללוש את המזון למחית. כמדובר בשוקולד או לחם, העבודה אינה קשה, אבל כשמדובר בירקות או פירות טריים – זה לוקח די הרבה זמן. שימו לב: שייק שמכיל גם יוגורט או חלבון מסוג אחר נחשב כבר לארוחת ביניים נוספת ויש לחשב את כל המרכיבים שנמצאים בו אם מנסים לרדת במשקל".