החלטתם לעשות דיאטה, קמתם בבוקר ואמרתם "היום מתחילים, שום דבר לא ישבור אותי". אלא שאז הלכתם לעבודה, חזרתם הביתה בערב ואיכשהו שכחתם ממהחלטה של הבוקר והתחלתם לזלול קצת יותר ממה שתכננתם. ד"ר מאיה רוזמן הסבירה בתוכניתה כי הסיבה לכך היא עייפות.
מכת חושך: מדוע שעון החורף גורם להשמנה? | מאיה רוזמן מסבירה
מחקר: כמה קפה צריך לשתות כדי להיות פחות חולים? | מאיה רוזמן
ד"ר רוזמן פירטה ואמרה: "בערב יש לנו פחות אנרגיות, גם נפשיות וגם פיזיות. העייפות מפחיתה את המשמעת העצמית שלנו, ובמקביל לכך גם הגוף מאותת על צורך גדול יותר באנרגיה זמינה, ומהי האנרגיה הזמינה ביותר אם לא מתוק. כל זה ביחד - הוא מתכון מנצח לזלילות בלתי מתוכננות ולפעמים בלתי נשלטות".
"מה הפתרון? שני רעיונות שאפשר לנסות: תפריט שבו מרכזים את הפחמימות בשעות הבוקר בלבד (נניח כריך לחם מלא ופרי או חטיף), ומשעות אחר הצהריים בלבד לא נוגעים בפחמימות אלא רק בחלבונים, שומנים וירקות. למה זה יכול לעבוד? כי פחמימות עושות חשק לעוד. אם מתחילים איתן, קשה להפסיק. לעומת זאת שומנים וחלבונים מפחיתים את החשק לנשנש ואם מרכזים אותם בשעות הקשות זה יכול לסייע".
לחצו כאן וקבלו את עיתון מעריב לחודש מתנה למצטרפים חדשים>>>
"תפריט בו מרכזים את כל הנשנושים בשעות הערב. מעבירים את נשנוש הבוקר, וגם את נשנוש אחר הצהריים לשעות אחרי ארוחת ערב. תארו לכם מצב שאחרי ארוחת הערב אפשר לאכול גם חטיף שוקולד, וגם 12 פריכוניות דבש, וגם 15 שקדים. זו כמות נשנושים מכובדת שנספרת בתוך התפריט ומאפשרת ירידה במשקל למרות כל הנשנושים בשעות אלו".
"עוד נשנושים אפשריים בערב: כריך קל עם ריבה, שני מעדני דיאט טעם שוקולד (שניהם יחד זה נשנוש אחד), שתי עוגיות אוריאו, שני ופלים, וגם שלוש כוסות פופקורן".