כמדי שבוע הביאה ד"ר מאיה רוזמן את פינת המחקר, והפעם היא בדקה האם מוצרי חלב עתירי שומן גורמים למחלות לב.
לדברי התזונאית, למרות כל המחקרים בעשר השנים האחרונות, שמראים שהסיכון למחלות לב נובע בעיקר מפחמימות ולא משומן רווי מהחי שמגיע בביצים, בשר אדום או מוצרי חלב שמנים. ההמלצות התזונתיות היום עדיין לא השתנו והן לאכול מוצרי חלב דלי שומן.
חסר לכם סידן? אלה המאכלים שכדאי לכם לאכול
להישאר צעיר לנצח: אילו מאכלים מאטים את ההזדקנות?
אלא שבמחקר חדש שפורסם בשבוע שעבר בירחון האמריקאי לתזונה קלינית, בדקו את הקשר בין צריכת מוצרי חלב באחוזי שומן שונים, בגברים ונשים במשקל גוף שונה, לבין מדדי דלקת בדם, כולסטרול רע או טוב, וסיכון למחלות לב.
בואו לשדרג את האנגלית שלכם: לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה וללא התחייבות>>
התוצאות המעניינות, סיפרה ד"ר רוזמן, הראו כי אצל נשים צריכת מוצרי חלב היתה קשורה למשקל גוף נמוך יותר אבל לא ממש נמצא קשר לסיכון למחלות לב. בגברים היתה תופעה משמעותית הפוכה – בכל משקל – צריכת מוצרי חלב עם אחוז שומן גבוה הפחיתה את הסיכון למחלות לב.
לחצו כאן וקבלו את עיתון מעריב לחודש מתנה למצטרפים חדשים>>>
"אז לתשומת ליבנו. כל עוד מחשבים את הקלוריות כמו שצריך בבניית תפריט, אין בעיה בריאותית עם מוצרי חלב באחוז שומן גבוה", סיכמה התזונאית.