מה ההבדל בין אחוזי השומן בגבינה הצהובה ומה עדיף מבחינה בריאותית? על השאלה הזו השיבה ד"ר מאיה רוזמן בתוכניתה ב-103FM בפינת המיתוס השבועי. "משתתפת בקורס הדיאטה שאני מעבירה בפייסבוק שאלה אם זה נכון שגבינה צהובה 9% מכילה חומרים סינטטיים ולכן היא פחות בריאה", ציינה, והבהירה: "ובכן, מדובר במיתוס".
פשוט להחליף: שיטה קלה ויעילה לרדת במשקל
התכונות הבריאותיות של גבינה צהובה נשמרות בטוסט?
היא הסבירה: "רשימת הרכיבים של גבינה צהובה 9% זהה לחלוטין לרשימת הרכיבים של גבינה צהובה עתירת שומן, ההבדל היחיד הוא באחוז השומן. בגבינה צהובה יש כמות גדולה מאוד של סידן - יותר מכל הגבינות, ובגבינה צהובה 9% יש אפילו קצת יותר סידן מגבינה צהובה עם אחוז שומן גבוה יותר, וזה כי הסידן נמצא בחלק המימי של החלב. הגבינות הצהובות לא מכילות צבעי מאכל סינטטיים אלא צבע מאכל טבעי אנאטו, שמופק מכרוב סגול".
עוד הבהירה: "יתרון נוסף של גבינות צהובות הוא שכמות הלקטוז שבהן נמוכה מאוד עד אפסית, ולכן גם מי שרגיש ללקטוז סוכר החלב, יכול לנסות לשלב גבינות צהובות בתפריט. יש היום גם גבינות צהובות ללא חומרים משמרים, של חברות שונות, ולדעתי יש להן עדיפות".