לצד המנה העיקרית או על הפלאפל בפיתה, רבים מאיתנו אוהבים טחינה. ד"ר מאיה רוזמן התייחסה למאכל האהוב וליתרונות התזונתיים שלו בפינת טוב לדעת בתוכניתה ב-103FM ושאלה: "למה טחינה משפרת מצב רוח יותר מאשר פחמימות?".
טחינה זה בריא, אבל מה עם הקלוריות? | מאיה רוזמן ממליצה לא להגזים
שאלה של אחוזים: איזו גבינה צהובה יותר בריאה? | מאיה רוזמן
"טחינה היא אחד המזונות הבריאים יותר שקיימים", ציינה התזונאית והסבירה: "יש בה סידן, ברזל, מגנזיום, אבץ שדרוש למערכת החיסון, שומנים איכותיים והיא אפילו המקור הכי עשיר לחומר המוצא לסרוטונין, שמשפר מצב רוח ומפחית את הצורך במתוק".
"מבין כל הטחינות, הכי בריאה היא טחינה שעשויה משומשום מלא - וצריך לשים לב להגדרות - לא 100% שומשום טהור, או שומשום משובח, אלא רק אם כתוב 100% שומשום מלא", הבהירה. "טחינה כזו מכילה פי 6 סידן מטחינה גולמית רגילה, יותר סיבים תזונתיים. בשתי כפות טחינה גולמית משומשום מלא יש סידן כמו שיש ביוגורט ויותר ברזל ממה שיש בעוף", הסבירה.
"אבל לא לשכוח: כפית טחינה גולמית - מעל 60 קלוריות", הזכירה המומחית.