רבים מאיתנו אוהבים לשתות קפה עם חלב, אבל לעתים החלב לא עושה לנו טוב בבטן. ד"ר מאיה רוזמן הסבירה בתוכניתה ב-103FM מה יכולה להיות הסיבה לכך שאתם חשים ששתיית נס קפה בבוקר מתעכלת באופן מצויין, אולם אחר הצהריים גורמת לריפלוקסים וכאבי בטן. אז איך זה ייתכן?
מונע דלקות ועוד: אלו הם היתרונות של הוספת חלב לקפה שלכם
"החלב הוא בעצם מזון", מסבירה התזונאית. "הוא אומנם נוזלי, אולם מבחינת העיכול מדובר במזון לכל דבר. שימו לב כי אחוז הנוזלים בחלב נמוך יותר מאשר במלפפון. אמנם מלפפון הוא מוצק, עקב הסיבים התזונתיים. אולם באופן יחסי יש בו יותר נוזלים (מעל 95% מים) מאשר בחלב".
לדבריה, החלב מהווה את המזון שעליו גדלים כל היונקים, עד שהם מספיק גדולים כדי לאכול דברים אחרים. יש בו חלבונים, סידן, ויטמינים ומינרלים, הדרושים לבניית הגוף. גם מבחינת מערכת העיכול, החלב דורש עיכול כמו כל חלבון אחר. הוא נשאר בקיבה עד שהאנזימים והחומצות מפרקות את החלבונים שבו. לכן, במידה והקיבה ריקה, כמו בבוקר, ברוב המקרים אין בעיה לצרוך אותו אולם במידה והקיבה מלאה בירקות, שעדיין לא התעכלו מארוחת הצהריים, זה מכביד ולכן גם גורם לרפלוקסים.
חשוב לדעת שגם חלב סויה, לצורך העניין, עלול להיות מסוכן באותה המידה, והפתרון הוא קפה שחור או אמריקנו.