עלייה במשקל בחורף היא תופעה נפוצה שמשפיעה על רבים מאיתנו. הסיבות לכך מגוונות, כאשר הבולטת ביניהן היא הנטייה הטבעית שלנו לצרוך יותר מזון ומשקאות חמים כתגובה לקור. מעבר לכך, מתרחשים שינויים הורמונליים משמעותיים בגופנו בעונה זו - למשל, רמת הורמון המלטונין, האחראי על ויסות השעון הביולוגי והתיאבון, עולה ב-80% במהלך החורף. גורם נוסף המשפיע על המשקל הוא הירידה בפעילות הגופנית, הנובעת ממיעוט שעות האור ביום.

אספנו לכם שבעה טיפים להיפטר משומן בחורף:
אכלו מירקות העונה
ראשית, מומלץ לנצל את הירקות העונתיים של החורף, כמו גזר וצנון. ירקות אלה הם אוצר של ערכים תזונתיים - הם עשירים בחומרים מזינים, דלים בקלוריות ומכילים כמות גבוהה של סיבים תזונתיים. שילובם בתפריט היומי מסייע בתחושת שובע ומונע אכילת יתר.

ירקות העונה - עוזרים להרזייה (צילום: אינגאימג')
ירקות העונה - עוזרים להרזייה (צילום: אינגאימג')

השתמשו בתבלינים
שנית, חשוב להעשיר את התפריט בתבלינים מיוחדים כמו קינמון, ג'ינג'ר, כורכום ופלפל. מעבר לשיפור טעם המאכלים, תבלינים אלה תורמים להעלאת טמפרטורת הגוף ומאיצים את קצב שריפת הקלוריות.

שתו מים - והמון
הטיפ השלישי מתמקד בחשיבות השתייה. למרות שבחורף תחושת הצמא עשויה להיות מופחתת, התייבשות עלולה להשפיע לרעה על בריאותנו. המומחים ממליצים על שתייה של משקאות בריאים כמו מיץ לימון או תה ירוק, העשירים בנוגדי חמצון ומסייעים בשריפת קלוריות.

שתיית מים עוזרת לגוף (צילום: אינגאימג')
שתיית מים עוזרת לגוף (צילום: אינגאימג')

חלבון מוסיף המון
הנקודה הרביעית עוסקת בחשיבות צריכת החלבון. בחורף, כשרמות האנרגיה יורדות, קיים פיתוי לפנות למזונות מנחמים. במקום זאת, מומלץ לבחור בארוחות עשירות בחלבון כמו מרק עדשים, עוף צלוי או גבינה לבנה. מזונות אלה מספקים תחושת שובע ועוזרים להימנע מחטיפים לא בריאים.

בחירת פחמימות נכונות
יש לשים דגש על בחירת פחמימות איכותיות. במקום לצרוך מוצרים מעובדים כמו לחם לבן וממתקים מתוקים, מומלץ לבחור במקורות בריאים כמו שיבולת שועל, קינואה, בטטה ודגנים מלאים.

בחירת נשנושים חכמה
הטיפ השישי שלנו מתייחס לחשיבות הבחירה הנבונה של חטיפים או נשנושים. כאשר מגיעה תחושת רעב, חשוב לבחור חטיפים מתאימים ובריאים שיכולים לרסן את התשוקה העזה לאכול ולתמוך בתהליך הירידה במשקל. בחירה מושכלת תעזור להימנע מצריכת קלוריות מיותרות.

שילוב אגוזים
לבסוף, הטיפ השביעי מדגיש את חשיבות שילוב האגוזים בתפריט. המומחים ממליצים להוסיף קשיו, שקדים, זרעי פשתן וזרעי צ'יה לארוחות. השומנים הבריאים והסיבים התזונתיים שבהם תורמים לתחושת שובע ועוזרים בשליטה על צריכת הקלוריות, במיוחד כשמשלבים אותם עם יוגורט.

קטניות ואגוזים (צילום: אינגאימג)
קטניות ואגוזים (צילום: אינגאימג)