דוקטור נינה צ'נדרסקראן, מומחית לרפואת ריאות וטיפול נמרץ מפלורידה, חשפה כי אכילת גבינה לפני שתיית אלכוהול עשויה לעזור במניעת חמרמורת, על פי המירור. סרטון הטיקטוק הויראלי צבר 2.5 מיליון צפיות

"אם אתם יוצאים לבילוי בעיר ומתכוונים לשתות אלכוהול, אכילת גבינה לפני שתיית אלכוהול יכולה להפחית את הסיכון לחמרמורת", ייעצה ד"ר צ'נדרסקראן. היא הסבירה שגבינה מכילה הרבה חלבון, שומן ופחמימות מורכבות שיכולות לצפות את הקיבה, מה שמפחית את ספיגת האלכוהול.

ד"ר צ'נדרסקראן הוסיפה, "גבינה גם מחדשת חומרים מזינים כי היא מלאה בויטמין B וסידן - חומרים מזינים ספציפיים שמתרוקנים מהגוף בעת שתיית אלכוהול". "סידן, שיכול להתרוקן דרך אלכוהול, עוזר במיוחד לשפר תפקוד עצבי ושרירי, וויטמיני B נחוצים לאנרגיה וחילוף חומרים", היא ציינה.

"זכרו, אי שתיית אלכוהול עדיפה על כל שתיית אלכוהול. עם זאת, אם אתם הולכים לשתות, נסו לזכור לאכול קצת גבינה לפני", היא הוסיפה.

Watch on TikTok

הפוסט שלה בטיקטוק עורר תגובות נלהבות. "גבינה כתרופה? זה כל מה שאני צריך לדעת", המייל מצטט את אחד המגיבים. "כאילו שהייתי צריך תירוץ לאכול גבינה", כתב אחר.

מחקר שפורסם בספטמבר 2023 מצא כי גבינה פרוביוטית עם שני חיידקים ספציפיים עזרה להאיץ את חילוף החומרים של אלכוהול על ידי הגברת אנזימי מפתח בכבד, אלכוהול דהידרוגנאז ואלדהיד דהידרוגנאז, כפי שצוין ב-Mail Online. החוקרים ציינו כי הפרוביוטיקה בגבינה גם מפעילה מסלולים חשובים המפחיתים הצטברות שומן בכבד ומפחיתים דלקת, שיכולה להתרחש בעת שתייה מופרזת.

לצ'נדרסקראן יש 125,000 עוקבים בטיקטוק שצופים בסדרה שלה "דברים שלא מספרים לך". הפוסט האחרון שלה הפך ויראלי במהירות, כאשר צופים מיהרו לשתף את התרגשותם בתגובות.

בעוד שצריכת גבינה עשויה להפחית את הסיכון להנגאובר, חשוב לציין שזה אינו פתרון קסם. כפי שדווח ב-Get Surrey, מחקרים הראו שאכילת גבינה יכולה לעזור למנוע הנגאובר, אך מומלץ לשתות אלכוהול במתינות כדי למנוע תחושת בחילה ביום שלמחרת.

כתבה זו נכתבה בסיוע חברת ניתוח החדשות אלקמיק. 

הנגאובר (צילום: אינגאימג)
הנגאובר (צילום: אינגאימג)