מחקרים חדשים מאירים באור חדש את הפטרוזיליה, צמח תבלין נפוץ שנמצא כמעט בכל מטבח ישראלי. מעבר לתפקידה המסורתי כקישוט צלחות או כתוספת טעם למאכלים, מתברר כי לפטרוזיליה יש השפעות בריאותיות מרחיקות לכת, במיוחד כשהיא נצרכת כחליטה חמה.
תזונאים ממליצים על צריכת כוס חליטת פטרוזיליה על קיבה ריקה בבוקר, לא רק לצורך הרזיה אלא גם בשל תכולת הוויטמינים והמינרלים החיוניים לגוף. הצמח עשיר במיוחד בוויטמין C, ויטמין A, ויטמין K וויטמין E, כמו גם במינרלים חיוניים כמו ברזל, אשלגן, זרחן ומגנזיום.
המחקר מצביע על מספר תועלות בריאותיות משמעותיות. ראשית, חליטת הפטרוזיליה מסייעת בטיהור דרכי השתן ומגינה על הכליות. שנית, היא עשויה להפחית את הסיכון למחלת אלצהיימר ולדלקות מפרקים. בנוסף, נמצא כי היא מסייעת בהפחתת בצקות ועודפי נוזלים בגוף.
בתחום בריאות האישה, החליטה נמצאה כמסייעת בהקלה על כאבי מחזור ובאיזון הורמונלי של בלוטת התריס. עם זאת, מומחים מזהירים כי נשים בהריון צריכות להיוועץ ברופא לפני צריכת החליטה, במיוחד בשלושת החודשים הראשונים להריון.
החליטה נמצאה גם כבעלת תכונות אנטי-סרטניות, בעיקר בזכות נוגדי החמצון שבה. מחקרים מצביעים על פוטנציאל מניעתי במיוחד כנגד סרטן המעי הגס וסרטן צוואר הרחם.
אל תגידו לא ידענו - הטבה מיוחדת למי שרוצה ללמוד אנגלית. לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה וללא התחייבות>>
"חשוב להדגיש כי למרות היתרונות הרבים, יש להקפיד על צריכה מבוקרת", מציינים המומחים. "כוס אחת ביום על קיבה ריקה היא הכמות המומלצת". הם גם מזהירים מפני אינטראקציות אפשריות עם תרופות מסוימות, במיוחד וורפרין ותרופות משתנות.
אופן ההכנה המומלץ הוא פשוט: מוסיפים מים רותחים לעלי פטרוזיליה טריים, מכסים ומחכים כעשר דקות. מומלץ לשתות את החליטה פושרת, ללא תוספת סוכר.
אם כן, הפטרוזיליה מוכיחה את עצמה כצמח בעל ערך תזונתי ורפואי משמעותי, הרבה מעבר לתפקידה המסורתי במטבח. עם זאת, כמו כל תוסף טבעי, חשוב להתייעץ עם איש מקצוע רפואי לפני שילובה בשגרה היומית, במיוחד עבור אנשים הנוטלים תרופות או במצבים רפואיים מיוחדים.