מחקר חדש שערכו לאחרונה חוקרים בריטים ואמריקאים ופורסם בשבוע שעבר בכתב העת Scientific Report, מצא כי תזונה עשירה בתה, בתפוחים ובפירות יער עשויה לסייע בהפחתת לחץ הדם ובמניעת מחלות לב.
החוקרים בחנו את הרגלי התזונה ואת לחץ הדם של כ־25 אלף משתתפים באנגליה, ומצאו כי לאנשים עם תזונה עשירה בתרכובות נוגדות חמצון, הנקראות פלבנול, המצויות באופן טבעי בצמחים הידועים כקשורים לגורמי סיכון נמוכים יותר למחלות לב וכלי דם, כמו תה, תפוחים, ענבים וקקאו, היה בממוצע לחץ דם נמוך יותר מאשר אנשים עם צריכת פלבנול נמוכה.
זהו המחקר האפידמיולוגי הראשון בקנה מידה כזה שבדק את הקשר בין תרכובות ביו־אקטיביות מהצומח לבריאות. כידוע, לחץ דם גבוה מגביר את הסיכון למחלות לב וכלי דם, ולכן יש לשינויים בגורמים התזונתיים חשיבות עליונה במניעת מחלות אלה. עם זה, החוקרים ציינו כי אכילת כמויות גדולות של מזונות עשירים בסוכר ושומן עלולה לבטל את ההשפעות המועילות של המאכלים המכילים את תרכובות הפלבנולים. נוסף לכך, הם הדגישו כי יש צורך במחקר עתידי, שכן השיפורים בלחץ הדם היו גבוהים יותר בקרב נשים, אך עדיין לא ברור מדוע.