עריכת שולחן החג היא חלק בלתי נפרד מההכנות לראש השנה, אירוע מרכזי בלוח השנה הישראלי. השנה, עם מספר טיפים מקצועיים, תוכלו להפוך את שולחן החג שלכם למוקד התפעלות בעזרת סידורי פרחים מרהיבים ופשוטים ליצירה. מישל מאור מסטודיו אנזו מציעה מגוון רעיונות שישדרגו את האווירה ויעשירו את חוויית הסעודה החגיגית.
תשומת לב קטנה ומדויקת לסטיילינג של השולחן תעשה הבדל גדול, בטח כשכל הערב מתנהל סביב אותו שולחן חגיגי ואין ספק שהעיצוב שלו משפיע על האווירה של ערב החג כולו.
אלגנטיות על זמנית: סידור גדול במרכז שולחן
״סידור פרחים טוב אמור ליצור אווירה הרמונית בסביבת האירוח ולרוב נרצה לפרוס אותו על פני כל השולחן״ אומרת מישל מאור מסטודיו אנזו. ״הגישה הקלאסית דוגלת בסידור אחד דומיננטי באמצע השולחן בשילוב שני זרים קטנים מכל צד״.
ע״פ המלצתה, יש להתייחס לאילוצים כמו גודל ומבנה השולחן כשכלל האצבע המנחה יהיה להקפיד על גובה פרחים נמוך על מנת לא להפריע לקשר עין בין הסועדים. את סוג הפרחים מומלץ לבחור ע״פ קונספט העיצוב הכללי. ״ולא לשכוח שתמיד רצוי לשלב נרות״ היא מדגישה.
יחס אישי: סידור פרחים עדין לכל סועד
במידה והשולחן אינו גדול מספיק להכיל קישוטים שאינם פונקציונליים לסעודה עצמה, ניתן לעטר כל צלחת בהנחת פרח בודד במרכזה או אפילו מיני זר שיונח על המפית. לחילופין, גם עלים ירוקים במראה פראי יותר יעשו את העבודה. עבור מי שמשתמש בחבקי מפיות קיימת האופציה להניח את הפרחים בתוך החבק לצד המפית.
איקבנה יפנית: פרחים, מים ואש
ע״פ מישל, מה שהופך את סידור הפרחים היפני, או בשמו המסורתי איקבנה, למושלם עבור סעודת החג היא ״היכולת לשלוט בגודל ובגובה כמו גם בפריסה על גבי השולחן״. המראה מצד אחד מינמליסטי ומעודן ומצד שני מיוחד ובעל נוכחות מרשימה ביותר. ״הפרחים והמים מייצרים זרימה וניתן להוסיף נרות צפים המונחים לצד הסידור ואז מתקבל שילוב עוצמתי של אדמה, מים ואש״. למרות שמדובר במסורת עתיקת יומין המראה של האיקבנה הינו מודרני, נקי ולעיתים חדשני.
סידורי מיני לאורך השולחן
סידורי עלים ירוקים בשילוב פרחים קטנים בוואזות שקופות וקטנות מסוגים שונים לאורך כל השולחן תעניק מראה אקלקטי מרענן לכל שולחן ממש ברגע. שדרוג קל וסופר מרשים יעניקו נרות צפים שאפשר למקם בכוסות זכוכית עם מים. מאור מדגישה את חשיבות הנרות הצפים, פריט קל לתפעול ולא יקר, שמוסיף המון לעיצוב השולחן.
שולחן במראה טבעי
לאלו המעדיפות לוק פראי ופחות מהודק מישל ממליצה לשקול את הסגנון הטבעי. פיזור ענפים ירוקים כמו הדס (סגולות לברכה וריח מעולה), אקליפטוס, שרכים, חיטה וכדומה יעשירו את השולחן ממש ברגע. מדובר בירוקים חזקים שישרדו ערב שלם ללא מים. ביניהם אפשר להציב נרות צילנדר בגווני לבן ופשתן כמו גם לסובב את הצמח סביב הנר עצמו. נרות צפים בתוך כוסות מים שקופות יעניקו אפקט משלים לטבע האקלקטי שמעטר את השולחן.
שימוש באלמנטים של החג
הרימון האדום המלכותי הוא אחד הפירות החגיגיים ויפהפיים שיש לעונת הסתיו להציע. בנוסף הוא אחד הפירות שהכי מזוהים עם החג. הניחו כמות רימונים משמעותית בצלחת הגשה רכזית אובאלית או בשתיים קטנות יותר שימוקמו לאורך השולחן. לכל סועד הניחו בצלחת המנה הראשונה חצי רימון חתוך החושף את הגרעינים המטריפים. לכל השפע והצבע ניתן להתאים מפה בגווני ירוק או פיזור של עלים ירוקים שיעניקו קונטרסט לגוונים העמוקים של הרימון. להשלמת הלוק נרות בגוונים אדומים יוסיפו את הטאץ׳ המדויק של אווירה נעימה, חגיגי ואינטימית.