בני האדם זקוקים לחלבון, והיות שמומחים מזהירים מפני מחסור בחלבון בעתיד, הגיע הזמן לפנות למקור חלבון אחר - חרקים.

משבר החלבונים הגלובלי ככל הנראה מעיב מאד על חלק מסוים באוכלוסייה, ולכן מומחים הביאו פתרון יצירתי, שמצריך פחות משאבים ומים לגידולו מאשר בקר.
 
לחרקים יש המון מקור חלבון, אך האם הם בריאים יותר מבקר ועוף? צוות חוקרים ערך מבדק השוואה ראשון מסוגו בין חרקים לבשר והתוצאות מפתיעות. 

לצורך ההשוואה, נבדקו חרקים כמו תולעים, צרצרים, זחלי דבש, תולעי דקל ותולעי משי, מול עוף, בקר ובשר חזיר. "רוב הבשר שאנו צורכים זהה בערכים התזונתיים שלו. אבל חרקים הם שונים", טוענת שארלוט פיין מראשי המחקר באוניברסטת אוקספורד. 
 
מסקנות השוואת החוקרים:
בדיקת הקלוריות: בבחינת תולעי קמח מול עוף, התולעים הראו מספרים גבוהים יותר של ערך קלורי (247 מול 152 למאה גרם).
 
בדיקת החלבון: בבחינת צרצרים מול בשר חזיר, עולה שלשניהם אותו מספר של חלבון (20 גרם).
 
בדיקת הברזל: לזחלי הדבש יש 850% יותר ברזל מאשר בבשר בקר. 
 
בדיקת השומנים: לחדקונית הדקל יש כפליים יותר שומנים מאשר בבשר חזיר. 
 
בדיקת השומן הרווי: בבחינת תולעי משי מול בקר, יצא תיקו. לשניהם אותם ערכים של שומן רווי.
 
בדיקת הנתרן: לא תאמינו, אבל צרצרים מכילים יותר נתרן מעוף.
 
בבדיקת הבריאות: זחלי הדבש לקחו את כל בעלי החיים, מה שהופך אותם למקור לערכים תזונתיים ובעצם, למזון על. קינואה, מאחוריך.