הדיאטה הים-תיכונית כובשת את העולם בסערה וכעת, גם מומחים עומדים לצדה. במחקר שנערך על 15 אלף נסיינים ב-39 מדינות נמצא, כי הדיאטה מפחיתה את הסיכון להתקפי לב ולשבץ בקרב חולי לב.
הדיאטה הים-תיכונית כוללת אכילת פירות, ירקות, דגים ומזון לא מעובד. לפי המחקר, על כל 100 חולי לב שתפריטם בנוי לפי הדיאטה הזו, היו פחות שלושה מקרים של התקפי לב, שבץ ומוות - זאת לעומת 100 בני אדם שתזונתם הייתה לא מאוזנת. ההשוואה בוצעה בתקופה של כשלוש שנים.
פירות מפחיתים את הסיכון להתקפי לב
"המסר העיקר במחקר זה הוא שמאכלים מסוימים, בייחוד פירות וירקות, מפחיתים את הסיכון להתקפי לב ולאירועי שבץ", מסביר פרופ' ראלף סטיוארט, מחקר המחקר מבית החולים באוקלנד, ניו זילנד.
מנגד, ד"ר טים צ'יקו, מומחה בכלי דם, אומר על המחקר כי אינו יסודי מספיק. "המחקר הנוכחי בחן רק בני אדם החולים במחלות לב. מן הסתם שתזונה מערבית כמו אוכל מטוגן, תגביר את הסיכון לחלות בקרב אוכלוסייה זו".