שמעתם נכון: יש דבר כזה בורקס דיאטתי! דוקטור מאיה רוזמן, התזונאית הקלינית של ב"רדיו ללא הפסקה 103FM" המגישה תוכנית ייעוץ בנושאי תזונה נכונה ודיאטה, משתפת את המאזינים במתכונים מומלצים, מזינים ובריאים. והיום (שלישי) עם מתכון מיוחד לבורקס רולדת גבינות מבצק פילו. המתכון מיועד להכנת שתי רולדות, וד"ר רוזמן מציעה לאכול חצי רולדה כזו, יחד עם סלט ירקות כארוחת ערב, או כארוחת בוקר כיפית ביום שבת. אז קדימה, בהצלחה. ובתאבון.
מצרכים לשתי רולדות:
ארבעה עלי פילו, שני דפים לכל רולדה
250 גרם גבינה 5%
250 גרם בולגרית 5% מפוררת
ביצה אחת
פלפל שחור
שום גבישי
כף שטוחה אבקת מרק פטריות
חציל קלוי על האש ללא שמן (קנוי) או פלפל קלוי או עלי תרד טריים
ספריי שמן
קצח או זעתר
ביצה טרופה
אופן ההכנה:
1. מפשירים את עלי הפילו במקרר במשך 24 שעות לפני הכנת הבורקס
2. שוטחים את הדפים על נייר אפיה, שני דפים אחד על השני
3. מערבבים את החומרים למלית: הגבינות, הביצה, השום, הפלפל ואבקת המרק
4. מורחים חצי מן המלית על 2 דפי הפילו
5. מסדרים במרכז הפילו פס לאורך של החציל או הפלפל או עלי התרד.
6. מגלגלים
7. חוזרים על הפעולה עם שני הדפים הנוספים של הפילו
8. מרססים בספריי שמן בצורה יסודית
9. מפזרים מעל קצת קצח או זעתר
10. אפשר להבריש בביצה טרופה
11. אופים כרבע שעה בתנור בחום בינוני, כ-180 מעלות.
מתקבלות שתי רולדות ארוכות, בכל רולדה שלמה 550 קלוריות
אפשר לאכול חצי רולדה כזו, יחד עם סלט ירקות כארוחת ערב, או כארוחת בוקר כיפית ביום שבת.