התזונאית הקלינית ד"ר מאיה רוזמן מגישה ב"רדיו ללא הפסקה" תוכנית ייעוץ בנושאי תזונה נכונה ודיאטה. במסגרת התוכנית חושפת רוזמן בפני המאזינים את האמת על מיתוסים רווחים מעולם התזונה. בתוכניתה האחרונה התייחסה לערך התזונתי של הרימון ולטענה שהפרי רווי בברזל.





"רוב האנשים חושבים שברימון יש הרבה ברזל. אז ממש לא. ברימון כמעט אין ברזל בכלל. יש בו כמו בכל הפירות האחרים. כמות הברזל ברימון היא כמו בתפוח, כמו בבננה. בכוס שלמה של גרגרי רימון יש בקושי חצי מיליגרם ברזל", אמרה רוזמן.



"רק לשם השוואה, בכוס שעועית לבנה יש שלושה מיליגרם ברזל. לידע כללי: הכמות היומית הדרושה היא אצל גברים כעשרה מיליגרם ואצל נשים כ-15-18 מיליגרם. הרימון עשיר מאוד בנוגדי חמצון חשובים, אבל לא בברזל".



עסיסית, רטובה וטעימה: מתכון לעוגת הדבש של רוזמן


המצרכים:
4 ביצים, 3/4 כוס סוכר חום, 1 כוס דבש, 1/2 כוס שמן (עדיף שמן קוקוס), 1 כוס קמח רגיל, 1 וחצי כוס קמח תופח, 1 כף אבקת אפיה, 1 כפית קינמון, 1 כפית זנגביל (מי שאוהב), 1 כוס מים רותחים, 2 כפיות קפה נמס, כף ברנדי, קליפת תפוז מגורדת מחצי תפוז.



אופן ההכנה:
1) מקציפים את הביצים בשלמותן.


2) מוסיפים בהדרגה את הסוכר החום עד שהקצף יציב.


3) כשהקצף יציב - להוסיף בעדינות כוס דבש וחצי כוס שמן.


4) בקערה נפרדת לערבב את הקמח הרגיל, הקמח התופח, אבקת האפייה, הקינמון והזנגביל.


5) בקערה נפרדת לערבב את המים הרותחים, הקפה הנמס, הברנדי וקליפת התפוז המגורדת.


6) מוסיפים לקערת הביצים משתי הקערות, קערת הקמח וקערת המים, לסירוגין.


7) את הבלילה שנוצרת יוצקים לשתי תבניות אינגליש-קייק.


8) מחממים את התנור ל-200, אופים את העוגות 10 דקות.


9) מורידים את החום בתנור ל-160 ואופים עוד 10 דקות.


10) מורידים את החום ל-140 ואופים עוד חצי שעה.



מתקבלת עוגה עסיסית, רטובה וטעימה, עם הרבה מרכיבים בריאים, שעדיפים על עוגות אחרות עם קמח לבן וסוכר לבן. בכל פרוסה של העוגה רק 130 קלוריות. היא מתאים כארוחת ביניים בכל דיאטה ותפריט יחד עם הקפה, או כארוחת בוקר בחגים.



תוכניתה של ד"ר מאיה רוזמן, כל יום שישי ב-12:00 בצהריים, "רדיו ללא הפסקה 103FM"