רבים חושבים שצריך לאכול כל שלוש שעות. יש כל מיני שיטות דיאטה שממליצות ואף מכריחות לאכול כל שלוש שעות. יש גם אנשים שעושים ספורט ואוכלים מסודר לפי השעון, כל מספר שעות. אבל, אם לא חולים בסכרת, שאז חשוב לאכול כל כמה שעות כדי לשמור על איזון ברמות הסוכר בדם, עבור כל שאר האנשים מדובר במיתוס.
לדעתי צריך לאכול לפי תחושות הגוף. לאכול אם רעבים. לא לדחוף אוכל לקיבה רק כי עברו שלוש שעות. אם לא רעבים לא חייבים לאכול, ומצד שני, אם עברו שעתיים מאז ארוחת הביניים ואנחנו שוב רעבים, לא חייבים לחכות שעה בכוח, עד שזה יהיה מתאים לפי השעון, אפשר לאכול את הארוחה הבאה. פעם לא היה שעון והיו מספיק חכם כדי לאותת לנו מתי צריך לאכול, מתי כדאי לאכול ומתי לא.
לדעתי צריך לאכול לפי תחושות הגוף. לאכול אם רעבים. לא לדחוף אוכל לקיבה רק כי עברו שלוש שעות. אם לא רעבים לא חייבים לאכול, ומצד שני, אם עברו שעתיים מאז ארוחת הביניים ואנחנו שוב רעבים, לא חייבים לחכות שעה בכוח, עד שזה יהיה מתאים לפי השעון, אפשר לאכול את הארוחה הבאה. פעם לא היה שעון והיו מספיק חכם כדי לאותת לנו מתי צריך לאכול, מתי כדאי לאכול ומתי לא.
יש גם תפריטים שאני נותנת, בהם לא חשוב מתי אוכלים לאורך היום, כל עוד מגיעים לכמות חלבון וקלוריות מסוימת. למשל, 'דיאטת 10', שבה יש 10 מאכלים שכל אחד מהם מכיל בין 100 ל-120 קלוריות וניתן לפזר במשך היום בשעות הנוחות לנו. כמובן שלא רצוי לרכז את כל האוכל בערב, אלא לפזר אותו. התפריט הזה יוצא בסופו של דבר בין 1,000 ל-1,200 קלוריות.
1.דייסת שיבולת שועל (3-4 כפות על בסיס מים)
2. פרי
3. חזה עוף או שניצל תירס לייט
4. תבנית ירקות בתנור (קישואים, דלעת, דלורית, כרובית, חציל, פלפל)
5. תפוח אדמה אפוי
6. שקית במבה קטנה או 2 עוגיות פתי-בר
7. כריך מלחם קל עם גבינה צהובה 9%
8. חצי גביע גבינה 5%
9. קופסת טונה או ביצה
10 סלט ירקות גדול עם כף טחינה".