לאחרונה אני משתדלת לגוון בין מיני הקציצות שאני מכינה ומגישה לבני המשפחה. בעבר נהגתי בעיקר להגיש קציצות העשויות מבשר בקר או עוף, כשהן צלויות, מטוגנות ולפעמים שוחות ברטבים שונים. בחודשים האחרונים אני משלבת תוספות של ירק ודגנים. כך נוצרו במטבחי קציצות אורז, קציצות עדשים וקציצות חומוס.



ממש עכשיו הכנסתי את הקינואה לסבב הטעמים המוגשים לבני המשפחה. קינואה היא אם הדגנים. צמח חד-שנתי, קרוב משפחה של הסלקים, שגדל בהרי האנדים בדרום אמריקה. אין לה טעם מוגדר ולכן אפשר לשלבה את גרגריה עם כל דבר - מליות, תוספות, סלטים ותבשילים. מבשלים את הגרגרים ומוסיפים להם עדשים כתומות מבושלות ועשבי תיבול קצוצים דק כמו כוסברה, נענע, פטרוזיליה, בזיליקום או שמיר.



קינואה מאפשרת שילובים בסוג התיבול, כמו שמן זית, מלח, רוטב סויה, סילאן, פלפל, מיץ לימון, קינמון, פלפלים חריפים ותערובת תבלין. לגרגרי הקינואה אפשר לתת גם טוויסט מתקתק. משלבים פירות מיובשים, קוביות בטטה או דלעת מבושלת, אגוזים, צימוקים ועוד. הופתעתי מהטעם המיוחד של קציצות הקינואה שהזמנתי במסעדה הטבעונית “ויליג’ גרין” בתל אביב. מיד ביקשתי ממנהל המקום עמרי סיבול לחלוק איתי את המתכון. אחרי מסע שכנוע, חילצתי אותו ואני מבקשת לשתף גם אתכם. המתכון פשוט, לא נדרשת עבודה מרובה.



מאפשרת שילובים. קינואה (צילום: פסקל פרץ רובין) 


טיפסקל
הכינו את רוטב עגבניות האהוב עליכם ובשלו בו את הקציצות כחמש דקות. הגישו לצד טחינה סמיכה. רוצים לטגן את הקציצות? הקפידו לשטח אותן קלות ולטגן בשמן רדוד עד לקבנ לת גוון חום זהבהב.

הפורטל הקולינרי של פסקל
קציצות קינואה

החומרים (ל-12 קציצות קטנות)

2 כוסות קינואה אורגנית מבושלת
1 כוס עדשים ירוקות אורגניות שהושרו לילה ובושלו
1 בצל גדול פרוס
2 שיני שום קצוצים
¼ כוס שמן זית
1 כף כמון גדושה
1 כפית חוויאג'
1 כפית כורכום
½ כפית פלפל לבן
1 כפית פפריקה מתוקה
1 חופן עלי פטרוזיליה
1 צרור עלי מנגולד
¼ כוס גרגרי חומוס אורגנים מבושלים
½ כוס קמח חומוס / קמח חיטה מלאה
1 כף מלח שטוחה
אופן ההכנה:
מחממים שלוש כפות משמן הזית במחבת רחבה. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד לגוון זהבהב. מוסיפים את כל התבלינים ואת הפטרוזיליה ועלי המנגולד. מערבבים ומבשלים עד שעלי המנגולד מאבדים מנפחם. מכבים את הלהבה, מכסים ומשהים 10 דקות. מעבירים לקערה רחבה. מוסיפים את הקינואה, העדשים, גרגרי החומוס, קמח החומוס, יתרת שמן הזית והמלח, ומערבבים היטב.

לשים את העיסה בידיים עד קבלת תערובת דביקה, אבל נפרדת מהאצבעות. במידת הצורך, ניתן להוסיף מעט מים או קמח חומוס. טועמים מהתערובת ומתקנים תיבול, אם נדרש. מרטיבים את הידיים בקערת מים ויוצרים קציצות של  8־ 10 סנטימטרים. מניחים ברווחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. אופים כ־ 25 דקות בתנור שחומם מראש ל־ 180 מעלות. הקציצות מוכנות כאשר הן נפרדות בקלות מנייר האפייה. מגישים חם. אפשר גם עם רוטב.