אין סלט בלי עגבניות! המתקתקות שלהן משדרגת כל סלט וכל תבשיל,  העגבניות מכילות ערכים תזונתיים מופלאים שחבל לפספס בעיקר בימים אלו: ויטמין לחיזוק מערכת החיסון ולהגברת יכולת הגוף להתמודד עם סטרס. כמו כן, בעגבנייה טרייה יש כמות עצומה של ויטמין C, בשתי עגבניות כבר יש יותר מן הכמות היומית הדרושה.

מה עוד טוב בעגבניות? בעגבניות גם יש כמות מרשימה של ברזל – ב-3 עגבניות יש ברזל ממש כמו בחזה עוף. היתרון הבולט ביותר שמקנה לעגבניה גם את צבעה האדום – ליקופן! זהו נוגד החמצון האדום, שיעיל מאוד לראיה ולמניעת קטרקט, וכן למניעת סרטן מסוגים שונים (בעיקר סרטן ערמונית). 

ליקופן זה זמין יותר לגוף ונספג טוב יותר מעגבניות מבושלות, ולכן כדאי להוסיף קוביות של עגבניות גם לתבשילים, כתוספת לפיצה וכרוטב לפסטות או כל מאכל אחר שאוהבים. 

עגבניות שרי בתימין (צילום: פסקל פרץ-רובין)
עגבניות שרי בתימין (צילום: פסקל פרץ-רובין)

אני אישית אוכלת כל יום יותר מקילו שלם של עגבניות כבר שנים רבות. לפעמים עגבניות רגילות, לפעמים עגבניות שרי שמנשנשת כל היום בכמות ענקית. אז אמנם בכמויות כאלו גדולות יש מי שיספור את הסוכר – קילו עגבניות שרי מכילות סוכר כמו 2 שורות שוקולד, אבל כמובן שאין פה השוואה. הסוכר בעגבניות נספג באיטיות לדם ואין איתו שום בעיה. 

כמות כזו של עגבניות מכילה המון ערכים בריאותיים, סיבים תזונתיים, וכמובן משביעה עד מפוצצת – ומפחיתה נשנושים פחות בריאים. לכל מי שיוצא מהבית לכמה שעות - הכינו קופסת עגבניות שרי לדרך – נשנוש חינמי שעדיף בריאותית על כל חטיף. גם בנטייה לסוכרת אפשר וכדאי לאכול עגבניות באופן חופשי, ובמיוחד בדיאטה לנשנש עגבניות שרי בין הארוחות. מתקתק כיפי משביע ובריא.