לשתות קפה ולאכול אגוזים במקום עוגה? התשובה תפתיע אתכם. אם הקפה מכיל חומרים שמפחיתים ספיגת נוטריאנטים חשובים, אז למה כדאי בכלל לאכול משהו בריא? אולי להישאר עם העוגה המיתולוגית שלנו, הרגל של שנים, במקום להחליף ולא להרוויח כלום?
אז השאלה הזו עלתה גם אצל המאזין שלנו, שהתלבט אם בכלל יש סיבה לאכול אגוזים יחד עם קפה. נתחיל מהשורה התחתונה - נכון שבקפה יש חומרים שמפחיתים את ספיגת המינרלים מן המזון.
המחקרים בתחום בוצעו בעיקר בקרב המינרלים סידן וברזל, אך זה נכון גם לגבי מינרלים נוספים כמו אבץ ומגנזיום. שתיית קפה לאחר ארוחה שהכילה בשר, הפחיתה את ספיגת הברזל מן הבשר בארוחה זו בצורה משמעותית, ובטווח הארוך גרמה לאנמיה וחולשה.
אל תשאירו את הילדים שלכם מאחור? לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה ללימודי אנגלית בשיטת AI
ובתחום בריאות העצם, בוצעו מחקרים בעבר שהראו שהקפה מכיל גם חומרים שמפחיתים קצת את ספיגת הסידן בעצמות שלנו. האם זה אומר לא לשתות קפה אחרי ארוחה בשרית? כן, עדיף לחכות שעתיים וחצי לפחות כדי למקסם את ספיגת הברזל, וזה נכון במיוחד אם יש לכם המוגלובין נמוך.
אבל האם זה אומר לא לאכול אגוזים יחד עם הקפה? לדעתי לא צריך להגזים. בכל זאת מדובר בנשנוש הבריא ביותר שיש, עם אינדקס גליקמי נמוך, חלבונים איכותיים, ויטמין E, המון ויטמינים B, וכן – גם מינרלים בכמות גבוהה שחלק קטן מהם אולי לא ייספג אם אוכלים אותם ושותים קפה באותו זמן.
אבל - אין בכלל ספק שעדיף אגוזים על עוגה, כל עוגה שתבחרו. אגוזים תמיד יהיו אופציה בריאה יותר, טבעית יותר, ועדיפה.