בפינת המחקר, ד"ר מאיה רוזמן חשפה מחקר מפתיע על הקשר בין משקאות ממותקים למחלת הדמנציה, והאם יש הבדל בין ממתיקים מלאכותיים לסוכר? "החודש פורסם מחקר בירחון האמריקני לתזונה קלינית, בו בדקו 178 אלף אנשים במשך כמעט 10 שנים", חשפה.
מחקר חדש: מה כדאי לאכול כדי להפחית את הסיכוי לאלצהיימר
רוצים לרדת במשקל בצורה בריאה? זה התפריט הכי טוב
"עשו להם בדיקות מוח שמראות על סיכון לדמנציה, וגם צריכת משקאות ממותקים. הם חולקו לשלוש קבוצות: כאלו ששתו שתי כוסות משקה מתוק עם סוכר ליום ומעלה, או כלום. כאלו ששתו שתי כוסות משקה ממותק ללא סוכר אלא עם ממתיקים מלאכותיים, וכאלו ששתו כוס אחת של מיץ פרי טבעי סחוט טרי, או כלום".
והתוצאות? לא תאמינו. "אלו ששתו מעל שתי כוסות מיץ ממותק עם סוכר או עם ממתיק מלאכותי - היו בסיכון הגבוה ביותר לדמנציה. לא היה הבדל בין הסוכר לממתיק המלאכותי. לצערי לא ציינו באיזה ממתיקים היו המשקאות האלו", אמרה.
"עוד תוצאה מפתיעה - אלו ששתו מיץ פרי טבעי בכמות של כוס אחת ליום - היו בסיכון מופחת בהשוואה לאלו ששתו יותר או בכלל לא שתו", סיפרה.